listok

Potrebujeme: Mäso

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso: V miske zmiešame lyžicu oleja s mletou paprikou, koriandrom, korením a soľou. Mäso pozdĺžne prerežeme, aby sme získali väčšie plátky, mierne naklepeme, z oboch strán potrieme vzniknutou koreniacou zmesou a necháme asi hodinku odležať.

  • Krok 2.

    Na oleji orestujeme cibuľu a slaninu, pridáme cesnak a špenát a zľahka restujeme asi 5 minút a následne necháme vychladnúť. Nesolíme !!! Na plátky mäsa rozotrieme špenát, posypeme syrom a pevne zrolujeme a previažeme špagátom. Zľahka opekáme na panvici zo všetkých strán cca 15 minút.

  • Krok 3.

    Zemiaky: Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 0,3 cm hrubé plátky. Vhodíme ich do misy, prisypeme korenie a soľ, premiešame a potom ich naukladáme do zapekacej misky, zalejeme smotanou, zakryjeme alobalom a pečieme cca 30 minút na 180 °C. Potom alobal odstránime, zvýšime teplotu rúry na 200 °C a zemiaky dopečieme do farby.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept