listok

Komentár kuchára

No co vám budu líčit... :D Očička jim při pohledu na talíř svítily jak lampionky, papuly se ani na chvilku nazastavily, aby náhodou jeden neměl víc než ten druhý a bříška se plnily, no radost pohledět...


Potrebujeme: Mäso

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso : Kožu na prsiach niekoľkokrát prerežeme ostrým nožom, ale dávame pozor, aby sme nerezali do mäsa. Vymiešame prelisovaný cesnak so soľou, pridáme tymián a korenie. Túto zmes do všetkých porcií mäsa dôkladne votrieme, uložíme do misky a dáme odležať do chladničky najlepšie na 24 hodín.

  • Krok 2.

    Potom každú porciu mäsa dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme zmyli prebytočnú soľ a naukladáme prsia do menšej nádoby na pečenie a zalejeme rozpustenou masťou tak, aby bolo všetko ponorené pod hladinou.

  • Krok 3.

    Nádobu priklopíme a vložíme na 3 hodiny do rúry na 180 °C. Výpek zaprášime hladkou múkou.

  • Krok 4.

    Červená kapusta : Kapustu a jablko nastrúhame na drobno. Poriadne premiešame, opražíme na oleji, pridáme vodu a dusíme domäkka cca 60 minút.

  • Krok 5.

    Zemiakovo-cuketová knedlíčky : Urobíme si zemiakové cesto, do ktorého najemno nastrúhame. Pridáme soľ a sušený cesnak. Vodu pridávame podľa hustoty cesta. Z cesta tvarujte malé guľôčky veľkosti pimpongovej loptičky alebo vyvaľkáme silnejší valčeky. Varíme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Hotové premastíme trochou oleja, aby sa nezlepili.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept