Guľáš : Hovädzie mäso očistite, to znamená odstránime šľachy. Mäso nakrájajme na kocky , cibuľu nakrájajme na väčšie kúsky. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci a cibuľu za stáleho miešania veľmi pomaly - čím dlhšie, tým lepšia restujeme na miernom ohni.
Posypeme červenou mletou paprikou, pridáme trocha octu a vmiešame paradajkový pretlak. Pridáme mäso, krátko premiešame a potom dochutíme cesnakom, rascou, soľou a štipkou majoránky. Zalejeme trochou vody - mäso by malo byť len zakryté - a podľa kvality dusíme 2 hodiny do mäkka.
Keď je mäso mäkké, zalejeme ho ešte trochou vody a necháme šťavu naposledy povariť 10-15 minút. Nakoniec podľa chuti ešte okoreníme.
Príloha : K tomuto guľášu pridávame opečené frankfurtské párky, vajíčko na tvrdo, nakrájanú kyslú uhorku a červenú papriku nakrájanú na pásiky.
Samozrejme ako príloha môže byť varené zemiaky, cestoviny, ryža alebo pečivo.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept