listok

Potrebujeme: Guľáš

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Guľáš : Hovädzie mäso očistite, to znamená odstránime šľachy. Mäso nakrájajme na kocky , cibuľu nakrájajme na väčšie kúsky. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci a cibuľu za stáleho miešania veľmi pomaly - čím dlhšie, tým lepšia restujeme na miernom ohni.

  • Krok 2.

    Posypeme červenou mletou paprikou, pridáme trocha octu a vmiešame paradajkový pretlak. Pridáme mäso, krátko premiešame a potom dochutíme cesnakom, rascou, soľou a štipkou majoránky. Zalejeme trochou vody - mäso by malo byť len zakryté - a podľa kvality dusíme 2 hodiny do mäkka.

  • Krok 3.

    Keď je mäso mäkké, zalejeme ho ešte trochou vody a necháme šťavu naposledy povariť 10-15 minút. Nakoniec podľa chuti ešte okoreníme.

  • Krok 4.

    Príloha : K tomuto guľášu pridávame opečené frankfurtské párky, vajíčko na tvrdo, nakrájanú kyslú uhorku a červenú papriku nakrájanú na pásiky.

  • Krok 5.

    Samozrejme ako príloha môže byť varené zemiaky, cestoviny, ryža alebo pečivo.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept