listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Hovädzie mäso na okrajoch niekoľkokrát nakrájajme a jemne rozklepeme. Dochutíme soľou, korením z oboch strán a jednu stranu otočíme do múky. Cibuľu nakrájame na pásiky.

  • Krok 2.

    Na panvici rozohrejeme trochu oleja, položíme mäso pomúčenou stranou nadol a krátko, ale prudko opečieme. Otočíme ju, po 2 minútach ju opäť zdvihneme a vložíme do panvice alebo do pekáča.

  • Krok 3.

    Vo zvyšku po pečení zľahka opečieme cibuľu a podľa potreby napeníme čerstvé maslo. Zalejeme trochou hovädzieho vývaru. Prikryté varíme na miernom ohni alebo vo vyhriatej rúre na 180 ° C 60 - 90 minút, kým nezmäkne. Medzitým každú chvíľu obracajte a podľa potreby pridajte polievku.

  • Krok 4.

    Medzitým si očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na veľmi jemné prúžky a opečieme ich so slaninou na troche rozpáleného tuku. Prilejeme len trochu hovädzej polievky a zeleninu naparujte al dente.

  • Krok 5.

    Vyberieme mäso z formy. Múku s kyslou smotanou zmiešame dohladka. Vmiešame do šťavy a dochutíme kaparami a citrónovou kôrou. Necháme zovrieť. Poukladáme a dozdobíme korienkami. Naneste posypané petržlenovou vňaťou. Toto sa podáva s cestovinami, vyprážanými zemiakmi alebo zemiakovými rezancami hodenými na masle.

  • Krok 6.

    Hotové mäso krájame na plátky. Poukladáme a dozdobíme hotovou zeleninou. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

  • Krok 7.

    Podávame s cestovinami alebo vyprážanými zemiakmi.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept