x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Pečená krkovička, kapusta s karamelom, domáca knedľa

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 180 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Lenka Siváková
Pozor Súťaž!
Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Videné: 2 948 x


Potrebujeme: Mäso

  • Kapusta

  • Domáca knedľa

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Krkovička : Na pekáč si dáme trochu oleja alebo masti. Poukladáme osolenú a okorenenú krkovičku, pokrájanú na 1 cm plátky. Posypeme rascou a poukladáme cibuľu. Trochu podlejeme, dáme alobal na vrch. Pečieme na 170 °C , 3 hodiny.

  • Krok 2.

    Kapusta : Z cukru spravíme karamel. Pridáme masť a zalejeme vodou. Pridáme rascu a kapustu osolíme a okoreníme. Dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme octom.

  • Krok 3.

    Domáca knedľa : Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások. Keď napučnie pridáme ho k ostatným surovinám. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť 40 minút. Vytvarujeme 2 Knedle a necháme ich ešte 20 minút podkysnúť. Paríme 20 minút. Po vybratí popichať špáradlom a potrieť olejom.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.