listok

Komentár kuchára

Ahojte :) u mňa dnes trosku netradične ale za to výborne ;) Určite odporúčam. Mrkvové šúlance prehádzane s chilli olejom, hnedé šampiňóny na smotane a panenka :) pekný večer prajem a dobrú chuť


Panenka:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Panenku si umyjeme, odblaníme , osolíme a namelieme korenie 4 farieb. Na panvicu si dáme kúsok masla alebo oleja a panenku zatiahneme z každej strany cca 2 minútky / strana ( podľa hrúbky), potom podlejeme vodou alebo vývarom, necháme 1 min. vrieť a vypneme . Dáme pukličku a necháme 5-7 min stáť .

  • Krok 2.

    ŠAMPINONY - na kúsku masla opekáme nakrájané na plátky šampiňóny pridáme soľ, korenie a štipku rasce. Keď už sú dozlata, pridáme vyvar cca 1 deci z panenky a sladkú smotanu. Necháme redukovať, zjemnime kúskom masla

  • Krok 3.

    ŠULANCE- uvaríme si očistenú mrkvu a necháme vychladnúť . Poriadne popučíme, ja som prebehla aj ponorným mixérom a pridáme soľ, vajko a polohrubú múku tak, aby bolo cesto tak tuhé, aby sa dali robiť šúľance . Vyvaríme v slanej vode kým nevyplávajú a nehodia penu z preložíme horúce na panvicu a prehrejeme s chilli olejom

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept