Grilovaná Bravčová Panenka, pečený zemiačik, hráškovo-limetkovo-mätový krém, baklažán plnený cviklou a mrkvou a parmazánovo-bylinkový chips

Miso Kulik

Porcií 10
Minút 60
Náročnosť Stredná

(5 / 5)
Videné: 2 894 x
slide
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj :

Potrebujeme: Bravčová Panenka, 1800g Zemiaky, 800g Baklažán, 600g Cvikla, 200g Mrkva, 200g Hrášok, 400g Parmazan, Maslo Olej Bylinky Soľ Korenie Cesnak Limetka Mäta

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bravčovú panenku si očistíme umyjeme a dobre vysušíme. Potrieme olejom posolíme a okoreníme necháme trošku odležať. Medzitým sa vrhneme na prípravu ostatných komponentov. Baklažán si nakrájame po dĺžke na rovnako tenké plátky potrieme olejom dochutíme a prudko z oboch strán zarestujeme... Plnku do baklažánu si pripravíme z cvikle a mrkvy, ktoré očistíme a posekáme na veľmi jemné kúsky (môžete aj postrúhať) trošku pokvapkáme pomarančovou šťavou olivovým olejom a dochutíme soľou a korením... Baklažán si rozložíme na potravinársku fóliu tak, aby sa nám jednotlivé časti prekrývali. Následne nanesieme zmes cvikle a mrkvy a zrolujeme. Takto vzniknutý valec pokrájame asi na 1cm hrubé časti... Vo vode si uvaríme na kocky pokrájané zemiaky dávajte pozor aby boli rovnaké. Varíme do polomäkka lebo následne sa ešte budú opekať na panvici... Samozrejme zemiaky pred opečením posolíme. Hrášok si povaríme v osolenej vode. Scedíme pridáme mätu a limetoovú šťavu všetko do hladka vymixovať a potom prepasírovať. Zašľaháme maslo aby nám vznikol jemný krém. Na papier na pečenie si rozložíme postrúhaný parmazán a posypeme na jemno nakrájanými bylinkami. Dáme to trúby roztopiť a kým je teplý tak ho natočíme na kruh aby nám vznikol pekný a hlavne chutný doplnok k jedlu... Keď už máme všetko hotové.. Tak si dokončíme panenku. Na panvici si roztopíme maslo pridáme trošku oleja a z prudka panenku zarestujeme zo všetkých strán. Na panvicu si pridáme celé strúčiky cesnaku a nejakú bylinku. Tá nám mäso krásne prevonia. Panenku dokončíme v trúbe cca na 10 min 120 stupňov.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept