Videné: 2 228 x
Kuracie stehno si vykostíme jemne vyklepeme osolíme a okoreníme... Používame preto stehno s kosťou a nie už vykostené zakúpené v obchode, lebo tie zvykávajú byť buď malé, alebo dotrhané a mi potrebujeme krásny plát mäska... Na plnku použijeme lupene z mandlí, ktoré orestujeme na sucho na panvici, a Špenát, ktorý si len zľahka spravíme na masielku... Špenát a mandle spolu premiešame a dochutíme a následne plníme do pripravených kuracích stehien... Pri tomto recepte odporúčam tepelnú úpravu sous vide. Keď už máme stehná naplnené, tak si nachystáme alobal a potrieme ho buď maslom alebo olejom. Položíme naň kuracie stehno a všetko pekne po jednom zabalíme do rolky. Stehná si dáme piecť cca na 40 minút na 170 stupňov Medzi tým si v osolenej vode uvaríme zemiaky a pridáme na jemno na strúhaný zázvor. Zemiaky po uvarení buď prepasírujeme alebo rozšľaháme... Pridáme trošku šľahačky a a masla na zjemnenie... Dochutíme soľou a môžete pridať aj trošku muškátový oriešok. Na prípravu špargle si dáme zovrieť vodu ktorú trošku osolíme... Keď nám voda vrie tak do nej vložíme špargľu a budeme ju blanžírovať ale len na krátku dobu cca 1min... Potom ju vyberieme a hneď ju vložíme do nádoby s ľadom, alebo veľmi studenou vodou... Tým že ju zachladíme zastavíme proces varenia a špargľa si zachováva krásnu zelenú farbu a hlavne vitamíny Pred podávaním si špargľu prekrojíme a len zľahka orestujeme na masielku... Keďže príprava Red curry omáčky je náročná hlavne na prístupnosť surovín a hlavne na zloženie tak si ju jednoducho kúpite už hotovú... Obsah vrecúška si môžete rozriediť vodou, vývarom, kokosovým mliekom, vínom.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.