Kuracia balotinka so zemiakovo-zazvorovým krémom, omáčka Red curry, grilovaná špargľa

Miso Kulik

Porcií 10
Minút 60
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 2 875 x
slide
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj :

Potrebujeme:Kuracie stehno 10x Mandle 150g Špenát listový 200g Zemiaky 1200g Zázvor 100g Maslo Šľahačka Olej Špargľa. 300g Soľ Korenie Red curry pasta

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Kuracie stehno si vykostíme jemne vyklepeme osolíme a okoreníme... Používame preto stehno s kosťou a nie už vykostené zakúpené v obchode, lebo tie zvykávajú byť buď malé, alebo dotrhané a mi potrebujeme krásny plát mäska... Na plnku použijeme lupene z mandlí, ktoré orestujeme na sucho na panvici, a Špenát, ktorý si len zľahka spravíme na masielku... Špenát a mandle spolu premiešame a dochutíme a následne plníme do pripravených kuracích stehien... Pri tomto recepte odporúčam tepelnú úpravu sous vide. Keď už máme stehná naplnené, tak si nachystáme alobal a potrieme ho buď maslom alebo olejom. Položíme naň kuracie stehno a všetko pekne po jednom zabalíme do rolky. Stehná si dáme piecť cca na 40 minút na 170 stupňov Medzi tým si v osolenej vode uvaríme zemiaky a pridáme na jemno na strúhaný zázvor. Zemiaky po uvarení buď prepasírujeme alebo rozšľaháme... Pridáme trošku šľahačky a a masla na zjemnenie... Dochutíme soľou a môžete pridať aj trošku muškátový oriešok. Na prípravu špargle si dáme zovrieť vodu ktorú trošku osolíme... Keď nám voda vrie tak do nej vložíme špargľu a budeme ju blanžírovať ale len na krátku dobu cca 1min... Potom ju vyberieme a hneď ju vložíme do nádoby s ľadom, alebo veľmi studenou vodou... Tým že ju zachladíme zastavíme proces varenia a špargľa si zachováva krásnu zelenú farbu a hlavne vitamíny Pred podávaním si špargľu prekrojíme a len zľahka orestujeme na masielku... Keďže príprava Red curry omáčky je náročná hlavne na prístupnosť surovín a hlavne na zloženie tak si ju jednoducho kúpite už hotovú... Obsah vrecúška si môžete rozriediť vodou, vývarom, kokosovým mliekom, vínom.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept