Kuracie stehno si vykostíme jemne vyklepeme osolíme a okoreníme... Používame preto stehno s kosťou a nie už vykostené zakúpené v obchode, lebo tie zvykávajú byť buď malé, alebo dotrhané a mi potrebujeme krásny plát mäska... Na plnku použijeme lupene z mandlí, ktoré orestujeme na sucho na panvici, a Špenát, ktorý si len zľahka spravíme na masielku... Špenát a mandle spolu premiešame a dochutíme a následne plníme do pripravených kuracích stehien... Pri tomto recepte odporúčam tepelnú úpravu sous vide. Keď už máme stehná naplnené, tak si nachystáme alobal a potrieme ho buď maslom alebo olejom. Položíme naň kuracie stehno a všetko pekne po jednom zabalíme do rolky. Stehná si dáme piecť cca na 40 minút na 170 stupňov Medzi tým si v osolenej vode uvaríme zemiaky a pridáme na jemno na strúhaný zázvor. Zemiaky po uvarení buď prepasírujeme alebo rozšľaháme... Pridáme trošku šľahačky a a masla na zjemnenie... Dochutíme soľou a môžete pridať aj trošku muškátový oriešok. Na prípravu špargle si dáme zovrieť vodu ktorú trošku osolíme... Keď nám voda vrie tak do nej vložíme špargľu a budeme ju blanžírovať ale len na krátku dobu cca 1min... Potom ju vyberieme a hneď ju vložíme do nádoby s ľadom, alebo veľmi studenou vodou... Tým že ju zachladíme zastavíme proces varenia a špargľa si zachováva krásnu zelenú farbu a hlavne vitamíny Pred podávaním si špargľu prekrojíme a len zľahka orestujeme na masielku... Keďže príprava Red curry omáčky je náročná hlavne na prístupnosť surovín a hlavne na zloženie tak si ju jednoducho kúpite už hotovú... Obsah vrecúška si môžete rozriediť vodou, vývarom, kokosovým mliekom, vínom.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept