x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Pečené kačacie prsia, zemiakové suflé, redukcia z červenej kapusty a červeného vína, Hrášková pena

slide
  • Porcie: 10
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 60 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj :
(3.5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Videné: 2 732 x


Potrebujeme:Kačacie prsia 10x Zemiaky 1kg Vajíčka L 4x Červená kapusta 0,5kg Červené víno

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Kačacie prsia si umyjeme vysušíme... Kožu si jemne poprekrajujeme na mriežky... Posolíme z každej strany a vložíme na rozohriatu panvicu s olejem kožou dole... Opekáme cca 5min z každej strany... Keď máme poopekané tak kačacie prsia si dáme na plech a dopečieme v trúbe na 170 stupňov 20-25 minút Zemiakové suflé... Zemiaky si uvaríme do mäkka v osolenej vode... Prepasírujeme (NEMIXOVAŤ!!!) Pridáme vajíčka a dochutíme soľ korenie muškátový oriešok... Zmes si dáme do cukrárskeho vrecka a vystriekame do formičiek (muffiny) ktoré si predtým vymastíme tukom/maslom... Keď mám formičky naplnené tak na vrch dáme plátok masla a pečieme cca 15min 175 stupňov... Hrášková pena.... Hrášok si povaríme v šľahačke pridáme soľ korenie cukor... Ideálne aby hrášok veľmi neplával v šľahačke... Potom hrášok rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.. Pridáme limetovú šťavu troškou masla zašľaháme... Zmes môžeme dať do fľaše na šľahačku vtedy bude krémovejšia. Nadrobno nakrájanú šalotku si speníme na tuku pridáme cukor ktorý trošku skaramelizujeme, červenú kapustu dochutíme soľou, korením, cukrom, bobkový list a nové korenie... Zalejeme červeným vínom všetko spolu varíme.... Potom keď už máme všetky chute vyvarené tak všetko scedíme a použijeme len scedenú šťavu... Ktorú si ešte zredukujeme a zašľaháme maslo... Samozrejme je škoda kapustu vyhodiť... Tak ju môžete použiť.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.