Hamburger z mletého mäsa

Hodnotenie (5/5)
6
Čas prípravy
20 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 346
05.02.2021
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Mleté mäso (ja som použila hovädzie)
1 ČL Soľ (podľa chutí)
  Čierne korenie mleté (môžme aj korenie 4 farieb )
  Bazalka
  Oregáno
  Medvedí cesnak
Žemle
Množstvo Ingrediencia
500 gMúka hladká
1 kockaDroždie
1 ČLCukor kryštálový
2 ČLSoľ
150 mlMlieko polotučné
150 mlPitná voda
2 KSVajce (1 do cesta, 1 na potretie)
 Sezam (na posypanie)
100 mlOlej
Postup prípravy pre Hamburger z mletého mäsa
  1. 1

    Mäso osolíme, okoreníme korením, bazalkou, oregánom, medvedím cesnakom, poriadne premiešame a necháme odstáť aspoň 15 minút aby sa spojili chute. Gril alebo grilovaciu panvicu pokvapkáme olejom a na rozpalený dáme placky mäsa. Urobíme ich trocha väčšie keďže sa po upečení stiahnu. Pečieme 5 minút z jednej strany a asi 3 minúty z druhej strany. Na horúci dáme plátok syra a preložíme na tanier. Necháme trocha odstáť.

  2. 2

    Žemle rozrežeme a dáme pred naplnením asi na minútku opiecť na panvičku. Opečené si natrieme podľa chuti nejakým dresingom alebo horčicou (ja som si dala cibuľovo cesnakový dresing), obložíme zeleninkou akou chceme, v našom prípade to bol ľadový šalát, cibuľa, paradajka, uhorka, a medzi to dáme pripravené mäsko.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pečená kačka
Mexické hovädzie mäso
Chrumkavé hranolky so syrom a slaninkou
Červená kapusta s bravčovým karé
Vyprážaná parenica plnená šunkou
Kotlikový guľáš hovädzí bravčový
Cestovinový šalát
Srnčí guláš s domácou knedľou
Znojemské bravčové plátky
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie