Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Mleté mäso (ja som použila hovädzie) |
1 ČL | Soľ (podľa chutí) |
  | Čierne korenie mleté (môžme aj korenie 4 farieb ) |
  | Bazalka |
  | Oregáno |
  | Medvedí cesnak |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Múka hladká |
1 kocka | Droždie |
1 ČL | Cukor kryštálový |
2 ČL | Soľ |
150 ml | Mlieko polotučné |
150 ml | Pitná voda |
2 KS | Vajce (1 do cesta, 1 na potretie) |
  | Sezam (na posypanie) |
100 ml | Olej |
Mäso osolíme, okoreníme korením, bazalkou, oregánom, medvedím cesnakom, poriadne premiešame a necháme odstáť aspoň 15 minút aby sa spojili chute. Gril alebo grilovaciu panvicu pokvapkáme olejom a na rozpalený dáme placky mäsa. Urobíme ich trocha väčšie keďže sa po upečení stiahnu. Pečieme 5 minút z jednej strany a asi 3 minúty z druhej strany. Na horúci dáme plátok syra a preložíme na tanier. Necháme trocha odstáť.
Žemle rozrežeme a dáme pred naplnením asi na minútku opiecť na panvičku. Opečené si natrieme podľa chuti nejakým dresingom alebo horčicou (ja som si dala cibuľovo cesnakový dresing), obložíme zeleninkou akou chceme, v našom prípade to bol ľadový šalát, cibuľa, paradajka, uhorka, a medzi to dáme pripravené mäsko.