Sviečková na smotane

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 352
18.01.2021
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Bravčové karé
1 PL Bravčová masť
3 KS Mrkva
2 KS Petržlen
  Citrónová šťava (z polovičky citróna)
300 ml Smotana na varenie (alebo šľahačková smotana)
3 KS Bobkový list
4 KS Nové korenie (celé)
  Čierne korenie mleté
  Soľ
1 PL Múka hladká
1 KS Cibuľa
Postup prípravy pre Sviečková na smotane
  1. 1

    Mäso v celku osolíme, okoreníme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatej bravčovej masti. Podlievame a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen. Pridáme bobkový list, nové celé korenie, štipku čierneho korenia, trocha soli a podusíme do mäkka.

  2. 2

    Do uvarenej zeleniny dáme šťavu z citróna, vyberieme bobkový list a celé korenie a zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Zalejeme smotanou, trocha si necháme na zahustenie ak bude treba a privedieme do varu. Podľa potreby zahustíme rozmiešanou smotanou (ak nezvýšilo dáme trocha mlieka) a múkou. Podľa chutí dosolíme.

  3. 3

    Mäsko nakrájame na plátky a podávame s hotovou omáčkou a knedľou.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia (soté) s hráškom, kukuricou a ryžou
Jablkové rezy s pudingovým krémom
Kotlikový guľáš hovädzí bravčový
Karbonátky
Bravčový guláš pečený v rúre s cuketovými nokami
Kuracie s hranolkami
Pečený Zubáč na citróne a kôpri
Karfiol s hovädzím rebrom a hlávkový šalát
Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie