Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou s tagliatelle

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuracie prsia na prírodno so šampiňónovou omáčkou s cestovinami tagliatelle... Veľmi jednoduché a chutné jedlo na každú príležitosťŠtefan Halàsz
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
videní 134
13.01.2021
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
700   Kuracie prsia (na plátky / rezne)
150 g Šampiňóny (nakrájané)
2 KS Cibuľa šalotka (nadrobno)
2 strúčik Cesnak
1-2 dl Biele víno
  Vývar
1 kelímok Sladká smotana
50 g Maslo
  Tagliatelle
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Limetková šťava (podľa chuti)
Postup prípravy pre Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou s tagliatelle
  1. 1

    Na masle a na olivovom oleji som orestoval 2 šalotky nadrobno a 2 strúčiky cesnaku, pridal som šampiňóny, soľ, korenie a podlial s vínom.

  2. 2

    Varením som nechal alkohol odpariť, podlial som s vývarom a dusil cca 10 min. Ďalej som zahustil a zároveň zjemnil smotanou a maslom.

  3. 3

    Pridal petržlenovú vňať, kuracie prsia, ďalej som dosolil a dokorenil podľa chuti. Z prudka opečieme na horúcej panvici a prsia pridáme k omáčke. Ďalej ich už spolu len na chvíľu prevaríme. Jedlo som dochutil šťavou z limetky. Podávame s cestovinou tagiatelle :) Dobrú chuť

Pridaj komentár

profil
Štefan Halàsz
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Mrkvovo jablkový šalát
Pečený cop z bravčového bôčika, dusenou kari mrkvou a zemiakmi
Bravčové plátky na pive
Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou
Cuketové guličky so zemiakovou kašou
Kuracia pečeň na smotane s ryžou
Tiramisu roláda špeciál
Sviečková z bravčového karé s knedlíkom
Jelenie stehno na víne
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie