Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
700   | Kuracie prsia (na plátky / rezne) |
150 g | Šampiňóny (nakrájané) |
2 KS | Cibuľa šalotka (nadrobno) |
2 strúčik | Cesnak |
1-2 dl | Biele víno |
  | Vývar |
1 kelímok | Sladká smotana |
50 g | Maslo |
  | Tagliatelle |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Limetková šťava (podľa chuti) |
Na masle a na olivovom oleji som orestoval 2 šalotky nadrobno a 2 strúčiky cesnaku, pridal som šampiňóny, soľ, korenie a podlial s vínom.
Varením som nechal alkohol odpariť, podlial som s vývarom a dusil cca 10 min. Ďalej som zahustil a zároveň zjemnil smotanou a maslom.