listok

Komentár kuchára

Mám pocit, že mi někdo krade čas... minutu po minutě, hodinu po hodině... a já mám co dělat, abych stihla všechno, co si naplánuju. Jestli ono to nebude tím, že jsem si zase po letech pořídila pár hóóódně čtivých knížek... :D


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso: Bravčový bok bez kosti nakrájame na cca 3cm hrubé plátky, rozložíme pekne vedľa seba rezom na doštičku, osolíme a okoreníme obľúbeným korením (ja dala trochu staročeského, trochu drvenej rasce, sušený cesnak a štipku mletej sladkej papriky pre farbu), potrieme olejom a pomačkáme dôkladne tenderizérom prepichneme.

  • Krok 2.

    Potom mäso otočíme a postup opakujeme. Nakorenené mäso uložíme cez noc do chladničky. Hodinku pred pečením vyberieme z chladničky, aby sa stihlo "predýchať", podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme zvoľna necelé dve hodinky (pečiem dlho, aby bol bôčik vo finále úplne mäkký, takmer sa dá mazať na chleba, ako hovorí môj mužský a tak to milujeme).

  • Krok 3.

    Keď je mäsko mäkké, odstránime alobal a dopekáme do farby. V prípade potreby ešte podlejeme a výpekom mäso prelejeme.

  • Krok 4.

    Kari mrkvička: Na masle necháme speniť nadrobno nakrájanú cibuľu, potom vsypeme na kolieska nakrájanú mrkvu, zasypeme niekoľkými lyžicami kryštálu a zarestujeme.

  • Krok 5.

    Potom zalejeme vodou, osolíme, pridáme trošku drvenej rasce a kari korenia a necháme pod pokrievkou takmer zmäknúť. Potom pokrievku odstránime, necháme tekutinu čiastočne zredukovať, zahustíme hotovú zápražkou a necháme 2 minútky povariť.

  • Krok 6.

    Podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept