Pečený bôčik s dusenou karí mrkvou

Hodnotenie (5/5)
12
Čas prípravy
150 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Mám pocit, že mi někdo krade čas... minutu po minutě, hodinu po hodině... a já mám co dělat, abych stihla všechno, co si naplánuju. Jestli ono to nebude tím, že jsem si zase po letech pořídila pár hóóódně čtivých knížek... :DDanula
videní 364
01.12.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Bravčový bôčik
trochu   Pivo svetlé (zbytok vypiť)
  Rasca mletá (podľa chuti)
  Sušený cesnak (podľa chuti)
  Červená paprika sladká (podľa chuti)
  Olej
Karí Markvička ako príloha:
Množstvo Ingrediencia
500 gMrkva (na kolieska)
1-2 KSCibuľa (nadrobno)
 Maslo
2-3 PLCukor kryštálový (podľa chuti)
trochu  Soľ (podľa chuti)
trochu  Rasca mletá
trochu  Karí korenie
Postup prípravy pre Pečený bôčik s dusenou karí mrkvou
  1. 1

    Mäso: Bravčový bok bez kosti nakrájame na cca 3cm hrubé plátky, rozložíme pekne vedľa seba rezom na doštičku, osolíme a okoreníme obľúbeným korením (ja dala trochu staročeského, trochu drvenej rasce, sušený cesnak a štipku mletej sladkej papriky pre farbu), potrieme olejom a pomačkáme dôkladne tenderizérom prepichneme.

  2. 2

    Potom mäso otočíme a postup opakujeme. Nakorenené mäso uložíme cez noc do chladničky. Hodinku pred pečením vyberieme z chladničky, aby sa stihlo "predýchať", podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme zvoľna necelé dve hodinky (pečiem dlho, aby bol bôčik vo finále úplne mäkký, takmer sa dá mazať na chleba, ako hovorí môj mužský a tak to milujeme).

  3. 3

    Keď je mäsko mäkké, odstránime alobal a dopekáme do farby. V prípade potreby ešte podlejeme a výpekom mäso prelejeme.

  4. 4

    Kari mrkvička: Na masle necháme speniť nadrobno nakrájanú cibuľu, potom vsypeme na kolieska nakrájanú mrkvu, zasypeme niekoľkými lyžicami kryštálu a zarestujeme.

  5. 5

    Potom zalejeme vodou, osolíme, pridáme trošku drvenej rasce a kari korenia a necháme pod pokrievkou takmer zmäknúť. Potom pokrievku odstránime, necháme tekutinu čiastočne zredukovať, zahustíme hotovú zápražkou a necháme 2 minútky povariť.

  6. 6

    Podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie mäso s ryžou a hranolkami
Marhuľové rezy
Bravčové karé na prírodno so zeleninou a tarhoňou
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Ryba na masle s hráškovým pyré
Rizoto ako zo školskej jedálne
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Kokosové guličky
Pečený losos s batatovými hranolkami a pečeným karfiolom
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie