Pečený bôčik s dusenou karí mrkvou

Hodnotenie (5/5)
12
Čas prípravy
150 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Mám pocit, že mi někdo krade čas... minutu po minutě, hodinu po hodině... a já mám co dělat, abych stihla všechno, co si naplánuju. Jestli ono to nebude tím, že jsem si zase po letech pořídila pár hóóódně čtivých knížek... :DDanula
videní 388
01.12.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Bravčový bôčik
trochu   Pivo svetlé (zbytok vypiť)
  Rasca mletá (podľa chuti)
  Sušený cesnak (podľa chuti)
  Červená paprika sladká (podľa chuti)
  Olej
Karí Markvička ako príloha:
Množstvo Ingrediencia
500 gMrkva (na kolieska)
1-2 KSCibuľa (nadrobno)
 Maslo
2-3 PLCukor kryštálový (podľa chuti)
trochu  Soľ (podľa chuti)
trochu  Rasca mletá
trochu  Karí korenie
Postup prípravy pre Pečený bôčik s dusenou karí mrkvou
  1. 1

    Mäso: Bravčový bok bez kosti nakrájame na cca 3cm hrubé plátky, rozložíme pekne vedľa seba rezom na doštičku, osolíme a okoreníme obľúbeným korením (ja dala trochu staročeského, trochu drvenej rasce, sušený cesnak a štipku mletej sladkej papriky pre farbu), potrieme olejom a pomačkáme dôkladne tenderizérom prepichneme.

  2. 2

    Potom mäso otočíme a postup opakujeme. Nakorenené mäso uložíme cez noc do chladničky. Hodinku pred pečením vyberieme z chladničky, aby sa stihlo "predýchať", podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme zvoľna necelé dve hodinky (pečiem dlho, aby bol bôčik vo finále úplne mäkký, takmer sa dá mazať na chleba, ako hovorí môj mužský a tak to milujeme).

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kura na paprike
Cícerová polievka
Zemiakový guláš so špekačkou
Zapekané gyros s cestovinami
Minútkové špagety s kyslou smotanou
Kuracia pečeň na smotane s ryžou
Grilované rebrá s cibuľkou
Švédske morčacie závitky s ryžou
Grilované koleno s domácimi hranolkami
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie