Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Zemiaky |
5 KS | Vajce |
1 KS | Klobása |
cca 200 g | Slanina |
2 KS | Cibuľa |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Rasca (podľa chuti) |
500 ml | Smotana na šľahanie |
200 g | Tvrdý syr |
Surové zemiaky som nakrájala na plátky, uvarila 2 vajcia, nakrájala 1 klobásu a asi 200g slaniny. Dve nakrájané cibule som osmažila na oleji.
Do tukom vymastenej formy som naukladala zemiaky, polovicu cibuľky, soľ, korenie, rasca ..., pridala polovicu nakrájaných surovín...ďalšia vrstva, zemiakov, cibuľka, soľ, korenie, rasca, druhá polovica surovín.
Posledná vrstva zemiakov soľ, korenie, rasca .. celé som to zaliala rozmixovanou zmesou 500ml šľahačkovej smotany s 3vajickami, sol, korenie. Piekla pri 200°C 20 minút. Zasypala strúhaným syrom a piekla ďalších 20-25minut pri 180°C