listok
Danula Vašíčková

Porcií 8
Minút 300
Náročnosť Expert

(5 / 5)
Videné: 8 286 x
Diviačie stehno na smotane

Komentár kuchára

ásoby zvěřiny v mém mrazáku se tenčí, takže v skrytu duše doufám, že je budu moci v brzké době doplnit, abychom si mohli ten náš jídelníček trošku obohatit... "A když je to maso z divočáka, tak je to teda divočáčí?" Nee, Kubo, to je kančí... "Tak já tomu teda mami vůbec nerozumim"


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso očistíme a prešpikujeme klinky slaniny, zo všetkých strán dôkladne osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom a vložíme do pekáča. Pridáme olej, cibuľu a mrkvu, bobkový list, guličky čierneho a nového korenia, zakryjeme alobalom a uložíme do chladničky minimálne do druhého dňa. Potom mäso podlejeme vývarom, opäť nepriedušne zakryjeme alobalom a pečieme zvoľna na 170 stupňov asi 4 hodinky.

  • Krok 2.

    Počas pečenia mäso otočíme, aby sa prepieklo rovnomerne, prípadne dolejeme tekutinu. Mäkké mäso vyberieme z pekáča, nakrájame na plátky, pokvapkáme rozpusteným maslom, mierne podlejeme a uložíme zakryté alobalom v pekáčiku späť do rúry, už nepečieme, len ľahko prihrievajú.

  • Krok 3.

    Omáčka: Z výpeku odstránime všetky koreniny a prejdeme tyčovým mixérom alebo prepasírujeme cez sitko. V hrnci si zasmažíme zápražku z masla a hladkej múky, rozriedime vývarom, pridáme pasírovanie zeleninu a varíme miernym varom asi 15 minút.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept