Diviačie stehno na smotane

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
300 Minút
Náročnosť
Zložitá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
ásoby zvěřiny v mém mrazáku se tenčí, takže v skrytu duše doufám, že je budu moci v brzké době doplnit, abychom si mohli ten náš jídelníček trošku obohatit... "A když je to maso z divočáka, tak je to teda divočáčí?" Nee, Kubo, to je kančí... "Tak já tomu teda mami vůbec nerozumim"Danula
videní 156
10.11.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1,5 Kg Diviak (stehno, vykostené)
2 KS Cibuľa (nadrobno)
2 KS Mrkva (na kocky)
100 g Údená slanina (bez kože)
1 PL Soľ
1 a 1/2 ČL Čierne korenie mleté
3 PL Olej
5 KS Bobkový list
10   Čierne korenie (guličiek)
5   Nové korenie (guličiek)
3 PL Ocot
  Vývar (z kostí)
  Maslo
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
3 PLMaslo
3 PLMúka hladká
 Vývar (z kostí)
2 kelímokSmotana na šľahanie
 Soľ (podľa chuti)
 Cukor kryštálový (podľa chuti)
 Čierne korenie mleté (podľa chuti)
 Ocot (podľa chuti)
Postup prípravy pre Diviačie stehno na smotane
  1. 1

    Mäso očistíme a prešpikujeme klinky slaniny, zo všetkých strán dôkladne osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom a vložíme do pekáča. Pridáme olej, cibuľu a mrkvu, bobkový list, guličky čierneho a nového korenia, zakryjeme alobalom a uložíme do chladničky minimálne do druhého dňa. Potom mäso podlejeme vývarom, opäť nepriedušne zakryjeme alobalom a pečieme zvoľna na 170 stupňov asi 4 hodinky.

  2. 2

    Počas pečenia mäso otočíme, aby sa prepieklo rovnomerne, prípadne dolejeme tekutinu. Mäkké mäso vyberieme z pekáča, nakrájame na plátky, pokvapkáme rozpusteným maslom, mierne podlejeme a uložíme zakryté alobalom v pekáčiku späť do rúry, už nepečieme, len ľahko prihrievajú.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kurča s plnkou a zemiakmi
Rybacia pomazánka
Syrové cestoviny so šunkou a slaninou
Bravčové líčka na pive
Morčacie prsia zapekané so zeleninou
Filety pstruha na masle
Kuracie prsia na karí s tarhoňou
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanou pečienkou
Zemiakové placky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie