Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1,5 Kg | Diviak (stehno, vykostené) |
2 KS | Cibuľa (nadrobno) |
2 KS | Mrkva (na kocky) |
100 g | Údená slanina (bez kože) |
1 PL | Soľ |
1 a 1/2 ČL | Čierne korenie mleté |
3 PL | Olej |
5 KS | Bobkový list |
10   | Čierne korenie (guličiek) |
5   | Nové korenie (guličiek) |
3 PL | Ocot |
  | Vývar (z kostí) |
  | Maslo |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
3 PL | Maslo |
3 PL | Múka hladká |
  | Vývar (z kostí) |
2 kelímok | Smotana na šľahanie |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Cukor kryštálový (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Ocot (podľa chuti) |
Mäso očistíme a prešpikujeme klinky slaniny, zo všetkých strán dôkladne osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom a vložíme do pekáča. Pridáme olej, cibuľu a mrkvu, bobkový list, guličky čierneho a nového korenia, zakryjeme alobalom a uložíme do chladničky minimálne do druhého dňa. Potom mäso podlejeme vývarom, opäť nepriedušne zakryjeme alobalom a pečieme zvoľna na 170 stupňov asi 4 hodinky.
Počas pečenia mäso otočíme, aby sa prepieklo rovnomerne, prípadne dolejeme tekutinu. Mäkké mäso vyberieme z pekáča, nakrájame na plátky, pokvapkáme rozpusteným maslom, mierne podlejeme a uložíme zakryté alobalom v pekáčiku späť do rúry, už nepečieme, len ľahko prihrievajú.