Grilované koleno s domácimi hranolkami

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
240 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Skončilo sa leto a s ním aj sezóna grilovačiek... S letom sa však treba patrične rozlúčiť a tento recept sa mi zdá na to celkom vhodnýIveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 246
02.11.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Bravčové koleno
2 ČL Soľ
3 KS Bobkový list
Marináda:
Množstvo Ingrediencia
1 balenieGrilovacie korenie
3 PLKečup
1 PLVčelí med
 Čili korenie mleté (podľa chuti)
trochu  Vývar (z kolena)
Domáce hranolky:
Množstvo Ingrediencia
6 KSZemiaky (veľké)
 Soľ
 Rasca
10 cm  Rozmarín (vetvička, nakrájame na drobno)
 Olej
Postup prípravy pre Grilované koleno s domácimi hranolkami
  1. 1

    Koleno umyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme vodou, pridáme 2 čajové lyžičky soli, 3 ks bobkový list a dáme variť. Varíme na pomalom ohni do mäkka približne 3-4 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho von, necháme asi pol hodiny vychladnúť.

  2. 2

    Potom ho na koži pozdĺžne narežeme, potrieme marinádou, vložíme do misy, uzavrieme a necháme do druhého dňa v chlade. Druhý deň koleno trochu od marinády očistíme a dáme ho grilovať na 40 minút.

  3. 3

    Počas grilovania ho polievame zvyškom marinády. Grilujeme do chrumkava...

  4. 4

    Marináda : Všetko dobre premiešame a použijeme. Ku kolienko je vhodné podávať kyslé a štipľavé uhorky, či papričky, alebo chren...

  5. 5

    Domáce hranolky : Zemiaky očistíme, nakrájame na hranolky....u nás máme radi väčšie hranolky, poukladáme ich na plech vystlaný papierom Na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 stupňov.

  6. 6

    Počas pečenia ich môžeme raz premiešať. Keď sú hranolky hotové, vyberieme ich z rúry, preložíme do čistej misy, osolíme a posypeme rozmarínom. Jemne premiešame.....

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Domáce cestoviny s brokolicovou omáčkou a kuracím mäsom
Bryndzová nátierka
Zemiakovo syrové smažienky so zeleninovým šalátom
Rýchly linecký koláč s marmeládou
Kuracie stehná s brokolicovou omáčkou
Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky
Smotanové cestoviny s hráškom
Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou
Kapustnica
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie