Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Bravčové koleno |
2 ČL | Soľ |
3 KS | Bobkový list |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 balenie | Grilovacie korenie |
3 PL | Kečup |
1 PL | Včelí med |
  | Čili korenie mleté (podľa chuti) |
trochu   | Vývar (z kolena) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
6 KS | Zemiaky (veľké) |
  | Soľ |
  | Rasca |
10 cm   | Rozmarín (vetvička, nakrájame na drobno) |
  | Olej |
Koleno umyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme vodou, pridáme 2 čajové lyžičky soli, 3 ks bobkový list a dáme variť. Varíme na pomalom ohni do mäkka približne 3-4 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho von, necháme asi pol hodiny vychladnúť.
Potom ho na koži pozdĺžne narežeme, potrieme marinádou, vložíme do misy, uzavrieme a necháme do druhého dňa v chlade. Druhý deň koleno trochu od marinády očistíme a dáme ho grilovať na 40 minút.