Grilované koleno s domácimi hranolkami

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
240 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Skončilo sa leto a s ním aj sezóna grilovačiek... S letom sa však treba patrične rozlúčiť a tento recept sa mi zdá na to celkom vhodnýIveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 249
02.11.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Bravčové koleno
2 ČL Soľ
3 KS Bobkový list
Marináda:
Množstvo Ingrediencia
1 balenieGrilovacie korenie
3 PLKečup
1 PLVčelí med
 Čili korenie mleté (podľa chuti)
trochu  Vývar (z kolena)
Domáce hranolky:
Množstvo Ingrediencia
6 KSZemiaky (veľké)
 Soľ
 Rasca
10 cm  Rozmarín (vetvička, nakrájame na drobno)
 Olej
Postup prípravy pre Grilované koleno s domácimi hranolkami
  1. 1

    Koleno umyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme vodou, pridáme 2 čajové lyžičky soli, 3 ks bobkový list a dáme variť. Varíme na pomalom ohni do mäkka približne 3-4 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho von, necháme asi pol hodiny vychladnúť.

  2. 2

    Potom ho na koži pozdĺžne narežeme, potrieme marinádou, vložíme do misy, uzavrieme a necháme do druhého dňa v chlade. Druhý deň koleno trochu od marinády očistíme a dáme ho grilovať na 40 minút.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Strúhaný tvarohový
Skvelý koláč Dvojfarebná kocka
Oškvarková nátierka
Výborný recept na Španielske vtáčiky
Nepečený BeBe koláč s kokosom
Farfalle so smotanovo-brokolicovou omáčkou
Mäsové guľky s cestovinou
Nepečený jahodový rez MILÁČIK
Perníkový koláč ala MIMI
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie