Grilované koleno s domácimi hranolkami

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
240 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Skončilo sa leto a s ním aj sezóna grilovačiek... S letom sa však treba patrične rozlúčiť a tento recept sa mi zdá na to celkom vhodnýIveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 371
02.11.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Bravčové koleno
2 ČL Soľ
3 KS Bobkový list
Marináda:
Množstvo Ingrediencia
1 balenieGrilovacie korenie
3 PLKečup
1 PLVčelí med
 Čili korenie mleté (podľa chuti)
trochu  Vývar (z kolena)
Domáce hranolky:
Množstvo Ingrediencia
6 KSZemiaky (veľké)
 Soľ
 Rasca
10 cm  Rozmarín (vetvička, nakrájame na drobno)
 Olej
Postup prípravy pre Grilované koleno s domácimi hranolkami
  1. 1

    Koleno umyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme vodou, pridáme 2 čajové lyžičky soli, 3 ks bobkový list a dáme variť. Varíme na pomalom ohni do mäkka približne 3-4 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho von, necháme asi pol hodiny vychladnúť.

  2. 2

    Potom ho na koži pozdĺžne narežeme, potrieme marinádou, vložíme do misy, uzavrieme a necháme do druhého dňa v chlade. Druhý deň koleno trochu od marinády očistíme a dáme ho grilovať na 40 minút.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kakaovo-škoricové osie hniezda
Špenátové halušky s kuracím mäsom
Hovädzia roštenka na horčici s ryžou
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom
Zapekané gyros s cestovinami
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Plnená panenka sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli
Šošovicový prívarok
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie