koložvárska kapusta

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
75 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 91
27.09.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Mleté mäso
500 g Kapusta kyslá
2 PL Cukor kryštálový
200 g Ryža
400 ml Kyslá smotana
1 KS Cibuľa
5 strúčik Cesnak
2 PL Olej slnečnicový
2 ČL Červená paprika sladká
1 ČL Červená paprika pálivá
2 ČL Rasca mletá
  Soľ
  Čierne korenie mleté
Postup prípravy pre koložvárska kapusta
  1. 1

    Ryžu si uvaríme (nie v sáčkoch, treba klasickú). Cibuľu nakrájame na drobno. Kapustu premyjeme a nakrájame na drobno. Do hrnca dáme olej a cukor a miešame pokiaľ sa cukor neroztopí a pridáme cibuľu. Pridáme kapustu, trochu podlejeme a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej pretlačený cesnak a pridáme mäso.Maso restujeme kym sa uplne nerozpadne. Posolime ho, okorenime cerstvo mletym korenim. Prisypeme obidve mlete papriky a podlejeme vriacou vodou. Dusíme do mäkka, ale aby mäsku ostala šťava.

  3. 3

    Zapekaciu misu si vymastíme máslom. Na dno dame polovicu kapusty aj so stavou. Na kapustu rozostrieme polovicu ryze. Na ryzu vsetko maso aj so stavou.Na maso dame druhu polovicu ryze a na ryzu druhu polovicu kapusty.

  4. 4

    Kyslu smotanu rozslahame , dame do nej pol CL mletej sladkej papriky a trochu osolime. Kyslu smotanu rozotrieme po povrchu. Pekacik prikryjeme alobalom a dame do vyhriatej rury (220 stupnov) Pecieme 20 minut. Potom odstranime alobal a nechame zapiect na dalsich 20 minut. Po upeceni nechame trosku vychladnut a krajame.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Miliónova polievka od starkej
Zeleninové rizoto so syrom
Sójové kocky so zeleninou, zemiačiky
Losos na masle a smotanové zemiaky
Závin z lístkového cesta so syrom, šunkou a paprikovými očkami
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou
Výborná Karfiolová polievka
Krémová tekvicová polievka hokkaido
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie