Špenátové halušky s kuracím mäsom

Hodnotenie (5/5)
9
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Špenátové halušky s kuracím mäsom v syrovo cesnakovej omačkeLucia
Kuchár/ka: Lucia Trojanová
videní 1889
26.09.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
5 PL Múka polohrubá (plných)
1 KS Zemiaky (Nastrúhaný)
  Soľ (podľa chuti)
1 KS Vajce
250 g Špenát mrazený
1 strúčik Cesnak
Kuracie v syrovej omáčke:
Množstvo Ingrediencia
500 gKuracie prsia
 Soľ (podľa chuti)
 Korenie (podľa chuti)
 Sójová omáčka (podľa chuti)
1 balenieSmotana na šľahanie (33%)
5 KSTavený syr (v črievku, karička)
1 strúčikCesnak
Postup prípravy pre Špenátové halušky s kuracím mäsom
  1. 1

    Z rozmrazeného špenátu, múky, vajec, prelisovaného cesnaku, nastruhaneho zemiaku a soli vypracujeme cesto.

  2. 2

    Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme ju a pridáme do nej lyžicu oleja. Keď voda zovrie, pretrieme do nej cesto cez sito na halušky. Halušky varíme približne 7 až 10 minút (vyplávajú na povrch).

  3. 3

    Kuracie v syrovej omáčke Kuracie prsia nakrájať na kocky, osoliť, okoreniť a ja pridávam aj sójovú omáčku. Na oleji z prudka orestujem a dusím do mäkka. Keď je mäsko hotové zalejem 33% smotanou a pridáme syr v črievku, ja som dala 5ks karička :)

  4. 4

    Keď to zovrie a syr sa roztaví, na koniec pridám pretlačený cesnak.

Pridaj komentár

profil
Lucia Trojanová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pečený kapor na zemiakoch
Kuriatko na zelenine
Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou
Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom
Kuracie kúsky na čínsky spôsob s jasmínovou ryžou
Krkovička s cesnakom a zemiakmi
Makový koláč s citrónovou polevou
Venčeky s pudingovým krémom
Bebe koláč nepečený
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie