listok

Komentár kuchára

V mojej záhrade sa zvrtam vždy od skorej jari, ale najväčšiu radosť mi vždy robí práve na jeseň..... Vtedy sa mi odmení presne tak, ako som sa ja o ňu starala.... Ale najviac sa mi páči to, že z plodov mojej záhrady dokážem vyčarovať aj niekoľko chutných obedov..... Ú nás hrajú prím rôzne privarky so zemiakmi pripravenými na rôzne spôsoby. K tomu stačí pridať rôznu zelenú, červenú, či žltú zeleninku, možno trochu slaninky, mäska a fajnový obedík je na svete... Ako napríklad v tomto prípade... Prívarok z mladej tekvice, k nemu čerstvo vykopané zemiaky, opečená slaninka, kúsky bôčika a paprika, cibuľka a paradajky...


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na masti speníme múku, jemne ju opražíme a za stáleho miešania pridáme mlieko, miešame a ďalej pridávame smotanu, cesnak. Keď to zovrie, pridáme tekvicu, soľ, korenie,muškátový oriešok. Jemne povaríme, pridáme kôpor.

  • Krok 2.

    Odstavíme z ohňa a vložíme maslo, ktoré necháme v privarku rozpustiť a potom rozmiešame.

  • Krok 3.

    Zemiaky ošúpeme, uvaríme v slanej vode do mäkka, scedíme. V kastroliku zohrejeme olej, opražíme cibuľku, pridáme papriku a petržlenovú vňať, trošku popražíme a zalejeme pol litrom vody.

  • Krok 4.

    Necháme to zovrieť a vlejeme to na zemiaky. Takto to spolu premiešame. Na tanier naberieme prívarok a do neho vkladáme uvarené, paprikove zemiaky aj so šťavou...

  • Krok 5.

    Pre chuť môžme pridať opraženú slaninku, alebo pár kúskov bôčika, spolu s rôznofarebnou paprikou, či paradajkami...

  • Krok 6.

    Podávame so zeleninovým šalátom

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept