Tekvicový prívarok, zemiaky a slaninka

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
V mojej záhrade sa zvrtam vždy od skorej jari, ale najväčšiu radosť mi vždy robí práve na jeseň..... Vtedy sa mi odmení presne tak, ako som sa ja o ňu starala.... Ale najviac sa mi páči to, že z plodov mojej záhrady dokážem vyčarovať aj niekoľko chutných obedov..... Ú nás hrajú prím rôzne privarky so zemiakmi pripravenými na rôzne spôsoby. K tomu stačí pridať rôznu zelenú, červenú, či žltú zeleninku, možno trochu slaninky, mäska a fajnový obedík je na svete... Ako napríklad v tomto prípade... Prívarok z mladej tekvice, k nemu čerstvo vykopané zemiaky, opečená slaninka, kúsky bôčika a paprika, cibuľka a paradajky...Iveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 404
11.09.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Tekvica maslová (mladú, stredne veľkú tekvicu..... Ošúpanú a nastruhanu na hrubo /ako jablká /)
3 strúčik Cesnak
1 PL Bravčová masť
1 PL Múka hladká
  Smotana na šľahanie
1,5 dl Mlieko
  Soľ
  Korenie
  Kôpor
  Muškátový oriešok
1 PL Maslo
Zemiaky na paprike:
Množstvo Ingrediencia
700 gZemiaky
1 KSCibuľa
2 PLOlej
2 ČLČervená paprika sladká
 Petržlenová vňať (Veľa a nasekaná)
Postup prípravy pre Tekvicový prívarok, zemiaky a slaninka
  1. 1

    Na masti speníme múku, jemne ju opražíme a za stáleho miešania pridáme mlieko, miešame a ďalej pridávame smotanu, cesnak. Keď to zovrie, pridáme tekvicu, soľ, korenie,muškátový oriešok. Jemne povaríme, pridáme kôpor.

  2. 2

    Odstavíme z ohňa a vložíme maslo, ktoré necháme v privarku rozpustiť a potom rozmiešame.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Hlivový perkelt
Ryžové rezance s avokádovo-bazalkovým pestrom
Bruschetta s feta syrom
Šošovicová polievka na kyslo
Super rýchle zemiakové placky plnené šunkou a syrom
Kuracie rizoto so slovenskou ryžou
Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
Kuracie minirezne v cesnakovom cestíčku
Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie