Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Tekvica maslová (mladú, stredne veľkú tekvicu..... Ošúpanú a nastruhanu na hrubo /ako jablká /) |
3 strúčik | Cesnak |
1 PL | Bravčová masť |
1 PL | Múka hladká |
  | Smotana na šľahanie |
1,5 dl | Mlieko |
  | Soľ |
  | Korenie |
  | Kôpor |
  | Muškátový oriešok |
1 PL | Maslo |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
700 g | Zemiaky |
1 KS | Cibuľa |
2 PL | Olej |
2 ČL | Červená paprika sladká |
  | Petržlenová vňať (Veľa a nasekaná) |
Na masti speníme múku, jemne ju opražíme a za stáleho miešania pridáme mlieko, miešame a ďalej pridávame smotanu, cesnak. Keď to zovrie, pridáme tekvicu, soľ, korenie,muškátový oriešok. Jemne povaríme, pridáme kôpor.
Odstavíme z ohňa a vložíme maslo, ktoré necháme v privarku rozpustiť a potom rozmiešame.