Tarhoňa s kuracím mäsom - Tarhoňoto

Iveta Lapínová

Porcií 3
Minút 45
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 11 433 x
slide

Komentár kuchára

Tarhoňoto... So zeleninkou, s kuracím mäskom, so syrom...


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na Tarhoňoto potrebujeme 3-4 ks kuracieho mäsa... Stehná, krídla, prsia...kto čo má rád... Tie restujeme spolu s nakrájanými pórom /asi 10cm/na pár PL olivového oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme trocha rasci a mletej papriky, 2-3 nakrájané a ošúpane paradajky, chvíľu mierne pražíme a potom zalejeme vodou.

  • Krok 2.

    Keď je mäsko polomäkké, pridáme polovičku stredné veľkej cukety, ošúpanej a nakrájanej na malé kocky. Tak isto môžme pridať hrsť hríbov, svieže či sušené dodajú jedlu krásnu arómu a chuť. Cuketa nám zase omáčku pekne zahusti. Ďalej dusíme. Keď je mäsko mäkké vyberieme ho na tanier a dáme na bok. Do omáčky nasypeme veľkú šálku tarhone a pridáme tiež za šálku vody. Tarhona by mala byť vodou zakrytá.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept