Tarhoňa s kuracím mäsom - Tarhoňoto

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 3 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tarhoňoto... So zeleninkou, s kuracím mäskom, so syrom...Iveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 603
27.08.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
3-4 KS Kuracie prsia (prsia, stehna... čo máte radi)
10 cm   Pór
2 PL Olej olivový
2-3 KS Lúpané paradajky
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 štipka Rasca
1 KS Cuketa (stredne veľká)
1 šálka Tarhoňa
  Mrazená zelenina (podľa chuti)
100 g Tvrdý syr
Postup prípravy pre Tarhoňa s kuracím mäsom - Tarhoňoto
  1. 1

    Na Tarhoňoto potrebujeme 3-4 ks kuracieho mäsa... Stehná, krídla, prsia...kto čo má rád... Tie restujeme spolu s nakrájanými pórom /asi 10cm/na pár PL olivového oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme trocha rasci a mletej papriky, 2-3 nakrájané a ošúpane paradajky, chvíľu mierne pražíme a potom zalejeme vodou.

  2. 2

    Keď je mäsko polomäkké, pridáme polovičku stredné veľkej cukety, ošúpanej a nakrájanej na malé kocky. Tak isto môžme pridať hrsť hríbov, svieže či sušené dodajú jedlu krásnu arómu a chuť. Cuketa nám zase omáčku pekne zahusti. Ďalej dusíme. Keď je mäsko mäkké vyberieme ho na tanier a dáme na bok. Do omáčky nasypeme veľkú šálku tarhone a pridáme tiež za šálku vody. Tarhona by mala byť vodou zakrytá.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Syrová roláda s kuracími prsiami a hubami
Super rýchle zemiakové placky plnené šunkou a syrom
Mätová limonáda
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
Jogurtová bomba
Šuhajdy so salkom
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Kurací perkelt s haluškami
Bebe koláč nepečený
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie