Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
3-4 KS | Kuracie prsia (prsia, stehna... čo máte radi) |
10 cm   | Pór |
2 PL | Olej olivový |
2-3 KS | Lúpané paradajky |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
1 štipka | Rasca |
1 KS | Cuketa (stredne veľká) |
1 šálka | Tarhoňa |
  | Mrazená zelenina (podľa chuti) |
100 g | Tvrdý syr |
Na Tarhoňoto potrebujeme 3-4 ks kuracieho mäsa... Stehná, krídla, prsia...kto čo má rád... Tie restujeme spolu s nakrájanými pórom /asi 10cm/na pár PL olivového oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme trocha rasci a mletej papriky, 2-3 nakrájané a ošúpane paradajky, chvíľu mierne pražíme a potom zalejeme vodou.
Keď je mäsko polomäkké, pridáme polovičku stredné veľkej cukety, ošúpanej a nakrájanej na malé kocky. Tak isto môžme pridať hrsť hríbov, svieže či sušené dodajú jedlu krásnu arómu a chuť. Cuketa nám zase omáčku pekne zahusti. Ďalej dusíme. Keď je mäsko mäkké vyberieme ho na tanier a dáme na bok. Do omáčky nasypeme veľkú šálku tarhone a pridáme tiež za šálku vody. Tarhona by mala byť vodou zakrytá.