Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 KS | Kuracie stehná (vykostené, alebo prsia, na menšie kúsky) |
2 ČL | Grilovacie korenie |
3 PL | Solamyl |
  | Olej |
  | Sójová omáčka |
4 KS | Šampiňóny (čerstvé, na plátky) |
kúsok   | Pór (na polkolieska) |
1 KS | Paprika červená (na kúsky) |
2 strúčik | Cesnak |
  | Červená paprika sladká (podľa chuti, mletá) |
  | Karí korenie (podľa chuti) |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
5 KS | Zemiaky (veľkých, očistiť) |
1 KS | Cuketa (mladá (cca 270g)) |
2 KS | Vajce |
4 strúčik | Cesnak (prelisovať) |
1/2 KS | Cibuľa (nadrobno) |
1 ČL | Majoránka (sušená) |
1/2 ČL | Čierne korenie mleté |
1 ČL | Rasca mletá (podľa chuti) |
2 ČL | Soľ |
  | Múka polohrubá |
Kuracia zmes v zemiakovej placke: Mäso posypeme grilovacím korením, premiešame a necháme aspoň pol hodinky odležať. Potom zasypeme solamylom a dôkladne každý kúsok obalíme. Vsypeme do rozohriateho oleja a restujeme dozlata. Potom zastriekame sójovou omáčkou, premiešame, zalejeme trochou vody, pridáme šampiňóny, papriku cesnak a pór, okoreníme a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút.
Zemiaky nastrúhame najemno, cuketu nahrubo, pridáme prelisovaný cesnak, cibuľu, vajce, soľ a korenie, premiešame a potom zahustíme múkou. Na masti smažíme veľké zemiakové placky, ktoré následne na tanieri plníme kuracie zmesí.