Plnená zemiaková placka s kuracím mäsom

Hodnotenie (4.9/5)
15
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zbojnícka kapsa plnená kuracím mäsomDanula
videní 3899
20.05.2020
Zmes:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Kuracie stehná (vykostené, alebo prsia, na menšie kúsky)
2 ČL Grilovacie korenie
3 PL Solamyl
  Olej
  Sójová omáčka
4 KS Šampiňóny (čerstvé, na plátky)
kúsok   Pór (na polkolieska)
1 KS Paprika červená (na kúsky)
2 strúčik Cesnak
  Červená paprika sladká (podľa chuti, mletá)
  Karí korenie (podľa chuti)
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Zemiakové placky:
Množstvo Ingrediencia
5 KSZemiaky (veľkých, očistiť)
1 KSCuketa (mladá (cca 270g))
2 KSVajce
4 strúčikCesnak (prelisovať)
1/2 KSCibuľa (nadrobno)
1 ČLMajoránka (sušená)
1/2 ČLČierne korenie mleté
1 ČLRasca mletá (podľa chuti)
2 ČLSoľ
 Múka polohrubá
Postup prípravy pre Plnená zemiaková placka s kuracím mäsom
  1. 1

    Kuracia zmes v zemiakovej placke: Mäso posypeme grilovacím korením, premiešame a necháme aspoň pol hodinky odležať. Potom zasypeme solamylom a dôkladne každý kúsok obalíme. Vsypeme do rozohriateho oleja a restujeme dozlata. Potom zastriekame sójovou omáčkou, premiešame, zalejeme trochou vody, pridáme šampiňóny, papriku cesnak a pór, okoreníme a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút.

  2. 2

    Zemiaky nastrúhame najemno, cuketu nahrubo, pridáme prelisovaný cesnak, cibuľu, vajce, soľ a korenie, premiešame a potom zahustíme múkou. Na masti smažíme veľké zemiakové placky, ktoré následne na tanieri plníme kuracie zmesí.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia na čínsky spôsob
Najlepší nadýchaný perník
Crinkles
Domáca parená-kysnutá knedľa
Kuracie rolky s tarhoňou
Smažená niva s anglickou slaninou
Kuracie prsia na prírodno, ryža a mrkvový šalát
Ovocný koláč s tvarohom
Ryba s bylinkovým maslom
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie