listok
Danula Vašíčková

Porcií 10
Minút 120
Náročnosť Nízka

(4.95 / 5)
Videné: 11 340 x
Parádne Lasagne s mletým mäsom

Komentár kuchára

Tohle jídlo provoní celý byt a stoprocentně přiláká nejednoho zvědavce, takže v kuchyni není za chvíli k hnutí. A pak se to "všechno", syté a ospalé, přesune na přilehlé gauče a pohovky, zaujme polohu "na Ježíše" a vy si to v klidu můžete uklidit...


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    MOJE LASAGNE: Na oleji orestovať cibuľu, pridať mäso a restovat, kým nezačne mäso zlatnúť. Potom pridať paradajky, pretlak, paprikovou pastu, cesnak, cukor, soľ, korenie a bylinky podľa chuti (nešetríme, je potrebné, aby bola zmes chuťovo veľa výrazná). Podľa potreby prilejeme vodu a necháme pekne prebublávať.

  • Krok 2.

    Z masla, múky a mlieka vymiešame bešamel, ochutíme soľou, korením a štipkou mletého muškátového orieška. Veľký pekáč (38x24cm vnútorný rozmer) vymastíme olivovým olejom, dno potrieme trochou bešamelu, potom skladáme striedavo vrstvu lasagní, mäsovej zmesi, strúhaného syra a bešamelu, ukončíme vrstvou bešamelu a syra.

  • Krok 3.

    Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov. Radšej nechať vychladnúť, lepšie sa potom krája na jednotlivé porcie.

  • Krok 4.

    Pozn .: Toto množstvo bohato postačí pre 8-10 stravníkov, lasagne sú sýte a výdatné. Takže Jupííí, máme varené aj na zajtra!

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept