Parádne Lasagne s mletým mäsom

Hodnotenie (5/5)
20
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tohle jídlo provoní celý byt a stoprocentně přiláká nejednoho zvědavce, takže v kuchyni není za chvíli k hnutí. A pak se to "všechno", syté a ospalé, přesune na přilehlé gauče a pohovky, zaujme polohu "na Ježíše" a vy si to v klidu můžete uklidit...Danula
videní 1362
13.05.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Mleté mäso (lepšie je hovädzie, ja dala mix)
1 KS Cibuľa (nadrobno)
5 strúčik Cesnak
  Grilovacie korenie (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Soľ
  Oregáno
  Tymián
  Bazalka
2x Konzerva Paradajkový pretlak
1 Konzerva Lúpané paradajky
3 PL Papriková pasta
trocha   Cukor kryštálový
1 balenie Lazane
150 g Maslo
150 g Múka hladká
1 a 1/2 l Mlieko
  Muškátový oriešok
500 g Tvrdý syr (dávam obyčajný Eidam, nahrubo nastrúhať)
Postup prípravy pre Parádne Lasagne s mletým mäsom
  1. 1

    MOJE LASAGNE: Na oleji orestovať cibuľu, pridať mäso a restovat, kým nezačne mäso zlatnúť. Potom pridať paradajky, pretlak, paprikovou pastu, cesnak, cukor, soľ, korenie a bylinky podľa chuti (nešetríme, je potrebné, aby bola zmes chuťovo veľa výrazná). Podľa potreby prilejeme vodu a necháme pekne prebublávať.

  2. 2

    Z masla, múky a mlieka vymiešame bešamel, ochutíme soľou, korením a štipkou mletého muškátového orieška. Veľký pekáč (38x24cm vnútorný rozmer) vymastíme olivovým olejom, dno potrieme trochou bešamelu, potom skladáme striedavo vrstvu lasagní, mäsovej zmesi, strúhaného syra a bešamelu, ukončíme vrstvou bešamelu a syra.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Ľadová káva
Hovädzie v paradajkovej omáčke
Oškvarková nátierka
Bolonské špagety alá MIMI
Bravčové soté po temešvársky
Výborný domáci kurací kohútí vývar
Španielske vtáčky
Kuracie v zemiakovej placke a šalát Coleslaw
Losos bylinkovou omáčkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf