Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Mleté mäso (lepšie je hovädzie, ja dala mix) |
1 KS | Cibuľa (nadrobno) |
5 strúčik | Cesnak |
  | Grilovacie korenie (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Soľ |
  | Oregáno |
  | Tymián |
  | Bazalka |
2x Konzerva | Paradajkový pretlak |
1 Konzerva | Lúpané paradajky |
3 PL | Papriková pasta |
trocha   | Cukor kryštálový |
1 balenie | Lazane |
150 g | Maslo |
150 g | Múka hladká |
1 a 1/2 l | Mlieko |
  | Muškátový oriešok |
500 g | Tvrdý syr (dávam obyčajný Eidam, nahrubo nastrúhať) |
MOJE LASAGNE: Na oleji orestovať cibuľu, pridať mäso a restovat, kým nezačne mäso zlatnúť. Potom pridať paradajky, pretlak, paprikovou pastu, cesnak, cukor, soľ, korenie a bylinky podľa chuti (nešetríme, je potrebné, aby bola zmes chuťovo veľa výrazná). Podľa potreby prilejeme vodu a necháme pekne prebublávať.
Z masla, múky a mlieka vymiešame bešamel, ochutíme soľou, korením a štipkou mletého muškátového orieška. Veľký pekáč (38x24cm vnútorný rozmer) vymastíme olivovým olejom, dno potrieme trochou bešamelu, potom skladáme striedavo vrstvu lasagní, mäsovej zmesi, strúhaného syra a bešamelu, ukončíme vrstvou bešamelu a syra.