Tak dneska jsme ten oběd malinko odlehčili a vypadá to s trochou nadsázky i docela zdravě. Co říkáte? A nebojte se, náš "čínský" plátek je, co se promoření týče, naprosto negativní.
Mäso očistíme a každý rezeň prekrojíme napoly, z oboch strán osolíme, obalíme v zmesi Solamylu, mletej papriky a Vegety a ihneď smažíme v panvici na oleji z oboch strán. Keď majú plátky zvrchu pevnú krustu, zastrekneme je sójovou omáčkou a ľahko podlejeme.
Obrátime, aby nasiakli aj z druhej strany, stlmíme platňu a necháme ich chvíľku dusiť. Potom vyberieme, výpek zaprášime troškou zvyšné obaľovacej zmesi, pokvapkáme sojovkou a troškou vody a rozmiešame, aby vznikol kompaktný sos.
Kuskus: pripravíme podľa návodu, tzn. na každých 50g kuskusu prilejeme 60ml horúcej vody, pridáme štipku soli, priklopíme a necháme asi 10 minút zabalené v uteráku. Kuskus dôjde krásne domäkka.
Cca 250g kuskusu, 300ml horúcej vody, 1 zarovnaná lyžička soli, 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), olej, 1 vrecúško mrazenej zeleniny (dala som zmes s kukuricou), kúsok čerstvého póru (nadrobno), voda, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, plátok masla.
Na oleji necháme speniť nakrájanú cibuľu, prisypeme nakrájaný pór a mrazenú zeleninu, zalejeme trochou vody, zľahka osolíme a necháme dusiť domäkka. Potom zmes odstavíme z platne, vmiešame hotový kuskus, zjemníme maslom a dochutíme vegetou, soľou a korením.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept