Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
6 KS | Kuracie stehná (vykostené, alebo 3ks prsia - očistiť, na prúžky) |
2 PL | Karí korenie |
1 ČL | Soľ |
1/2 ČL | Čierne korenie mleté |
4 PL | Sójová omáčka |
2 KS | Cibuľa (nadrobno) |
2 KS | Mrkva (nahrubo nastrúhať) |
  | Olej |
500 ml | Pitná voda (alebo vývar) |
1 kelímok | Kyslá smotana (180g) |
2 PL | Múka hladká |
2 PL | Horčica plnotučná |
2 PL | Dijonská horčica |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Ryža (podľa chuti) |
podľa chuti   | Soľ |
Mäso naložíme do marinády z karí korenia, 1 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia a sójovej omáčky a uložíme aspoň na dve hodinky do chladničky.
V hrnci necháme na oleji speniť cibuľu, prisypeme mrkvu a zarestujeme, potom vsypeme mäso a opäť zarestujeme. Zalejeme vývarom alebo vodou, ľahko osolíme a okoreníme a asi 30 minút dusíme.