Cuketové placky plnené kuracím mäsom

Hodnotenie (4.3/5)
13
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Mě od mého cíle neodradí ani ta příšerná cena, protože cukety prostě zbožňuju a moje děti jakbysmet. Pro vás může náš dnešní oběd posloužit jako inspirace na léto, až bude v každé zahradě cuket habaděj.Danula
videní 4119
16.04.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
700 g Cuketa (mladá - nahrubo nastúhané)
1 ČL Soľ
1 ČL Sušený cesnak
1/2 ČL Rasca
100 g Tvrdý syr (eidam, podľa chuti)
3 PL Múka hladká (vrchovaté)
2 KS Vajce
Plnka:
Množstvo Ingrediencia
3 KSKuracie mäso (stehenné rezne vykostené, alebo prsia - očistiť a nakrájať nadrobno)
1 ČLGrilovacie korenie
2 PLSolamyl
2 PLSójová omáčka
trocha  Pitná voda
 Olej
1/2 KSCibuľa (nadrobno)
1 KonzervaŠampióny v konzerve (krájané)
1 ČLSušený cesnak
 Soľ (podľa chuti)
 Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Postup prípravy pre Cuketové placky plnené kuracím mäsom
  1. 1

    Cuketu osolíme, premiešame a necháme "vyplakať", potom vyžmýkať, pridáme strúhaný syr, múku, vajce, soľ a korenie. Všetko premiešame a natrieme na veľký plech, vystlaný tukom vymazaným papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Potom preklopíme na druhý plech s novým papierom na pečenie a z upečeného plátu opatrne stiahneme použitý papier na pečenie. Cesto rozdelíme na menšie obdĺžniky (ja krájam na 6 obdĺžnikov), naplníme akúkoľvek náplňou, zrolujeme a asi 10 minút zapekáme v rúre na 180 stupňov.

  2. 2

    Mäso premiešame s grilovacím korením, zasypeme solamylom a dôkladne premiešame. Vsypeme ju do rozpáleného oleja a sprudka orestujeme, potom pokvapkáme sojovkou, premiešame, pridáme cibuľu a šampiňóny, ešte chvíľku restujeme, potom podlejeme trochou vody, posypeme sušeným cesnakom a všetko spolu necháme pod pokrievkou prehriať.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pstruh na provensálsky spôsob
Kurča s plnkou a zemiakmi
Kávové rezy - CAFFE REZY koláč
Syrová roláda s kuracími prsiami a hubami
Bravčová panenka, šampiňónová omáčka a zemiakové pyré
Jahodové rezy so smotanovým krémom
Kôprová omáčka
Pečený bravčový bôčik
Holúbky - plnená kapusta
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie