Kuracie s brokolicovou omáčkou a domáce široké rezance

Hodnotenie (4.9/5)
15
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2322
17.02.2020
Mäso:
Množstvo Ingrediencia
500 g Kuracie stehná (vykostené, alebo kur. prsia)
  Sušený cesnak (podľa chuti)
  Červená paprika sladká (údená, podľa chuti)
  Rasca mletá (podľa chuti)
  Soľ (podľa chuti)
  Solamyl
  Sójová omáčka
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
500 gBrokolica (cca, mrazená)
1 KSCibuľa (na drobno)
3 strúčikCesnak (prelisovať)
 Olej
3 PLMúka hladká
1 kockaZeleninový bujón
1 kelímokSmotana na šľahanie
 Soľ (podľa chuti)
 Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Domáce rezance:
Množstvo Ingrediencia
2 hrnčekMúka hladká
2 KSVajce
 Pitná voda (vlažná)
Postup prípravy pre Kuracie s brokolicovou omáčkou a domáce široké rezance
  1. 1

    Mäso: Kuracie stehenné mäso nakrájať na rezance, premiešať so zmesou korenia (sušený cesnak, údená mletá paprika, mletá rasca, soľ) a nechať asi hodinku v chladničke. Potom obaliť v Solamye a sprudka orestovať na panvici. Nakoniec pokvapkať sójovou omáčkou s trochou vody a za stáleho miešania nechať napiť.

  2. 2

    Omáčka: 2 sáčky mrazené brokolica, 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 3 strúčiky cesnaku (prelisovať), olej, 3 lyžice hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, voda, 1 téglik smotany na šľahanie, soľ, mleté ​​čierne korenie. Brokolicu uvariť v osolenej vode do polomäkka, zliať a ihneď roztlačiť Drvič na zemiaky. zakryť pokrievkou a odložiť bokom. Na oleji orestovať cibuľu, pridať múku, zapražit a potom zaliať vodou. Dôkladne rozmiešať, pridať kocku bujónu a zľahka prevariť. Potom pridať cesnak, roztlačenú brokolicu, soľ a mleté ​​čierne korenie, vliať smotanu a ešte zľahka prehriať.

  3. 3

    Domáce rezance: 2 hrnčeky hladkej múky, 2 vajcia, vlažná voda. Na dosku vsypeme múku, uprostred urobíme jamku a do nej rozklepneme vajcia, pridáme trošku vody (tak 1-2 lyžice) a vidličkou všetko rozmiešame. Potom už hnetieme rukami, cesto je veľa tuhé, ale nesmie byť drobivé. Ak je cesto príliš suché, pridáme po troškách vodu, kým nie je hladké.

  4. 4

    Celý bochník cesta nechávam chvíľu odpočinúť pod nahriatym hrncom. Potom rozdelím na menšie diely a postupne prejdem strojčekom na rezance a príslušnú matricou na široké rezance alebo krájame požadované tvary ručne. Nechám mierne preschnúť a potom varím v osolenej vriacej vode do polomäkka. Hotové Scedíme, prelejte studenou vodou, opäť zlejte a premiešam s olejom, aby sa nezlepili.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie medailónky
Gnocchi so sušenými paradajkami
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Kuracie prsia na prírodno s ryžou - fitness
Závin z lístkového cesta so syrom, šunkou a paprikovými očkami
Pirohy s údeným mäsom
Jahodové rezy so smotanovým krémom
Výborná restovaná zelenina s Paccheri cestovinou a syrom
Lahodný pomarančový rez so šľahačkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie