listok

Mäso:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso: Kuracie stehenné mäso nakrájať na rezance, premiešať so zmesou korenia (sušený cesnak, údená mletá paprika, mletá rasca, soľ) a nechať asi hodinku v chladničke. Potom obaliť v Solamye a sprudka orestovať na panvici. Nakoniec pokvapkať sójovou omáčkou s trochou vody a za stáleho miešania nechať napiť.

  • Krok 2.

    Omáčka: 2 sáčky mrazené brokolica, 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 3 strúčiky cesnaku (prelisovať), olej, 3 lyžice hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, voda, 1 téglik smotany na šľahanie, soľ, mleté ​​čierne korenie. Brokolicu uvariť v osolenej vode do polomäkka, zliať a ihneď roztlačiť Drvič na zemiaky. zakryť pokrievkou a odložiť bokom. Na oleji orestovať cibuľu, pridať múku, zapražit a potom zaliať vodou. Dôkladne rozmiešať, pridať kocku bujónu a zľahka prevariť. Potom pridať cesnak, roztlačenú brokolicu, soľ a mleté ​​čierne korenie, vliať smotanu a ešte zľahka prehriať.

  • Krok 3.

    Domáce rezance: 2 hrnčeky hladkej múky, 2 vajcia, vlažná voda. Na dosku vsypeme múku, uprostred urobíme jamku a do nej rozklepneme vajcia, pridáme trošku vody (tak 1-2 lyžice) a vidličkou všetko rozmiešame. Potom už hnetieme rukami, cesto je veľa tuhé, ale nesmie byť drobivé. Ak je cesto príliš suché, pridáme po troškách vodu, kým nie je hladké.

  • Krok 4.

    Celý bochník cesta nechávam chvíľu odpočinúť pod nahriatym hrncom. Potom rozdelím na menšie diely a postupne prejdem strojčekom na rezance a príslušnú matricou na široké rezance alebo krájame požadované tvary ručne. Nechám mierne preschnúť a potom varím v osolenej vriacej vode do polomäkka. Hotové Scedíme, prelejte studenou vodou, opäť zlejte a premiešam s olejom, aby sa nezlepili.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept