Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Kuracie stehná (vykostené) |
2 KS | Brokolica |
1 KS | Smotana na varenie (250ml) |
300 g | Tvrdý syr |
1 a 1/2 Kg | Zemiaky |
1 KS | Cibuľa |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
100 g | Maslo |
  | Červená paprika sladká (podľa chuti) |
  | Rasca (podľa chuti) |
1 dl | Olej |
Kuracie stehná si osolíme, okoreníme a pridáme aj červenú mletú papriku a rascu. Mäso poukladáme na pekáč, poukladáme na neho aj nakrájanú cibuľu na kolieska a prelejeme ho olejom. Dávame piecť do predhriatej rúry na 200 °C asi 10 minút. Potom ich podlejeme asi 3 decmi vody a necháme dopiecť kým sa voda nevyparí. Cca 40 minút.
Medzi tým si uvaríme očistené a nakrájané zemiaky do mäkka. Tiež dáme uvariť brokolice, cca 10 minút vo vriacej vode. Vodu z brokolice nevylievame, použijeme ju pri mixovaní.
Jeden a pol brokolice nakrájame na menšie časti a rozmixujeme ich spoločne s vývarom, ktorý sme si pred tým odložili. Pridáme smotanu na varenie a necháme zmes zovrieť.
Keď zlejeme zemiaky, pridáme maslo a dobre premiešame ale tak .. aby smi ich nerozbili.
Pri servírovaní pridáme na polevu aj strúhaný syr. Výsledok je veľmi chutný a určite aj zdravý