Kuracie stehná s brokolicovou omáčkou

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Stano Gal
videní 157
24.01.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Kuracie stehná (vykostené)
2 KS Brokolica
1 KS Smotana na varenie (250ml)
300 g Tvrdý syr
1 a 1/2 Kg Zemiaky
1 KS Cibuľa
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
100 g Maslo
  Červená paprika sladká (podľa chuti)
  Rasca (podľa chuti)
1 dl Olej
Postup prípravy pre Kuracie stehná s brokolicovou omáčkou
  1. 1

    Kuracie stehná si osolíme, okoreníme a pridáme aj červenú mletú papriku a rascu. Mäso poukladáme na pekáč, poukladáme na neho aj nakrájanú cibuľu na kolieska a prelejeme ho olejom. Dávame piecť do predhriatej rúry na 200 °C asi 10 minút. Potom ich podlejeme asi 3 decmi vody a necháme dopiecť kým sa voda nevyparí. Cca 40 minút.

  2. 2

    Medzi tým si uvaríme očistené a nakrájané zemiaky do mäkka. Tiež dáme uvariť brokolice, cca 10 minút vo vriacej vode. Vodu z brokolice nevylievame, použijeme ju pri mixovaní.

  3. 3

    Jeden a pol brokolice nakrájame na menšie časti a rozmixujeme ich spoločne s vývarom, ktorý sme si pred tým odložili. Pridáme smotanu na varenie a necháme zmes zovrieť.

  4. 4

    Keď zlejeme zemiaky, pridáme maslo a dobre premiešame ale tak .. aby smi ich nerozbili.

  5. 5

    Pri servírovaní pridáme na polevu aj strúhaný syr. Výsledok je veľmi chutný a určite aj zdravý

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Kuracie minirezne v cesnakovom cestíčku
Pudingová lahôdka s lístkovým cestom a piškóty
Struková mliečna polievka
Znojemské bravčové plátky
Zákusok orechový chlebíček
Holúbky - plnená kapusta
Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
Cícerová polievka
Super rýchle zemiakové placky plnené šunkou a syrom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf