Pečená kačka, kapusta a domáca knedľa

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
180 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 672
17.01.2020
Postup prípravy pre Pečená kačka, kapusta a domáca knedľa
  1. 1

    1.Kačku premyjeme, riadne nasolíme deň vopred a odložíme do chladničky. Ráno znova nasolíme vložíme do nej jednu celú,bielu očistenú cibuľu a 1 jablko a dáme do zapekacej misy. Podlejeme vodou a pečieme zakryté 2 hodiny na 180°. Po dvoch hodinách ju vyberieme, otočíme a dáme odokryté piecť na 200° cca hodinu. Každých 15 minút polievame výpekom a po cca pol hodine ju otočíme naspäť.

    foto receptu
  2. 2

    Kapustu zbavíme vrchných listov, nakrájame alebo narežeme, nasolíme a necháme postáť cca pol hodinu. Na drobno si nakrájame červenú cibuľu, dáme opražiť na olej , keď je opražená, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za stáleho miešania. Prisypeme kapustu, rascu a korenie, podlejeme a necháme dusiť cca 15 minút. Dochutíme octom nakoniec.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Lievance s jahodovou polevou
Zapekané cestoviny s mletým mäsom
Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
Švédske mäsové guľky
Cesnakové parmezánové cestoviny s chrumkavým kuracím mäsom
Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
Šunková nátierka
Segedínsky guláš zo sójového mäsa
Syrové rezne s cibuľkovými zemiakmi
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf