Pečená kačka, kapusta a domáca knedľa

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 180 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Janula Szabó
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    1.Kačku premyjeme, riadne nasolíme deň vopred a odložíme do chladničky. Ráno znova nasolíme vložíme do nej jednu celú,bielu očistenú cibuľu a 1 jablko a dáme do zapekacej misy. Podlejeme vodou a pečieme zakryté 2 hodiny na 180°. Po dvoch hodinách ju vyberieme, otočíme a dáme odokryté piecť na 200° cca hodinu. Každých 15 minút polievame výpekom a po cca pol hodine ju otočíme naspäť.

  • Krok 2.

    Kapustu zbavíme vrchných listov, nakrájame alebo narežeme, nasolíme a necháme postáť cca pol hodinu. Na drobno si nakrájame červenú cibuľu, dáme opražiť na olej , keď je opražená, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za stáleho miešania. Prisypeme kapustu, rascu a korenie, podlejeme a necháme dusiť cca 15 minút. Dochutíme octom nakoniec.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.