Francúzske zemiaky na môj spôsob

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 1668
17.01.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1,5 Kg Zemiaky
2 ČL Soľ
1/2 ČL Čierne korenie mleté
100 ml Olej slnečnicový
10 KS Vajce slepačie
200 g Eidam tehla
250 ml Kyslá smotana
1 PL Horčica plnotučná
5 KS Špekáčky
1 KS Klobása
Postup prípravy pre Francúzske zemiaky na môj spôsob
  1. 1

    1. Zemiaky uvaríme a pretlačíme buď v šupke, alebo ošúpane cez dierkovač (ako keď robíme Vianočný šalát). Osolíme, okoreníme a polejeme olejom. Polovicu dáme do zapekacej misy.

  2. 2

    2. Na ne rozložíme na kolieska nakrájane špekačky, na štvrťky klobásu a 6 vajce na tvrdo tiež na kolieska. Posypeme polovicou syra. Na to uložíme druhú polovicu zemiakov. Smotanu rozhabarkujeme so 4mi vajcami a horčicou. Vylejeme na vrch.Riadne popritláčame aby sa zemiaky utlačili a nasypeme druhú polovicu syra. Pečieme asi hodinu na 180° do zlatista.

    foto receptu
Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cuketové placky
Mäkkučké linecké koláčiky
Šunková nátierka
Bravčová panenka a domáce hranolky
Žemle na burger
Bravčové karé na zelenine s tarhoňou
Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive
Treska s cuketou a tatárskymi zemiakmi
Cestoviny so syrovou omáčkou, šampiňóny a kukurica - super rýchlovka
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie