Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Údené mäso |
3 KS | Bobkový list |
5 KS | Nové korenie |
2 KS | Cibuľa žltá |
1 Kg | Kapusta kyslá |
  | Cukor kryštálový (podľa chuti) |
3 KS | Zemiaky |
  | Olej slnečnicový |
1. Mäso dáme variť do vody, pridáme bobkový list, cibuľu v celku a nové korenie. Varíme cca hodinu.
2. Kapustu si prepláchneme čistou vodou. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji a pridáme kapustu. Zalejeme vodou, osolíme a pridáme cukor. podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Podlievame a dusíme cca hodinku. Keď je kapusta mäkká, pridáme nastrúhané zemiaky, tie ju zahustia. Podľa chutí, osolíme, ocukríme. Kapusta musí byť sladkastá.