Vyprážaná ryža s kuracím mäsom

Hodnotenie (4.5/5)
2
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Veskrze nemám moc ráda ostrá a kořeněná jídla, takže většinou nevařím žádné ztřeštěné "hubopaly".Danula
videní 429
13.01.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
600 g Ryža (vopred uvarená, vychladená)
600 g Kuracie mäso (používam stehenné, na tenké rezance)
  Olej
1 ČL Čili omáčka (chilli pasta)
1 ČL Kurkuma (mletá)
4 KS Vajce
  Sójová omáčka (podľa chuti)
3 KS Mrkva (na tenké prúžky)
  Jarná cibuľka (dozdobenie)
Postup prípravy pre Vyprážaná ryža s kuracím mäsom
  1. 1

    V panvici na oleji sprudka orestujeme mäso a odložíme nabok. cibuľkou.

  2. 2

    Potom pridáme kvapku oleja, do panvice vlejeme vajcia, pokvapkáme sójovou omáčkou, zamiešame a klasicky osmažíme, ako praženicu, len je tentoraz urobíme trošku suchšie.

  3. 3

    Odložíme k mäsu, opäť pridáme kvapku oleja, kurkumu a chilli pastu, potom vsypeme mrkvu a premiešame. Orestujeme dozlata, potom zalejeme asi 2 lyžicami vody, zakryjeme pokrievkou a necháme máličko zmäknúť, mrkva by mala zostať tzv. -Na skus-.

  4. 4

    Potom pridáme mäso, vajcia a ryžu, dochutíme sójovou omáčkou, prípadne dosolíme. Pri servírovaní dozdobíme jarnou cibuľkou

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Indický puding
Zapekaný karfiol
Tagliatelle a losos v smotanovej omáčke
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Tvarohovo marhuľové koláčiky
Kuracie stehná s brokolicovou omáčkou
Bratislavské pliecko s cestovinami
Kôprová polievka
Ceketa v syrovom cestíčku
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf