x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom

slide
Pozor Súťaž!
Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4.92 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Je to klasika ale veľmi dobrá dobrá

Videné: 5 021 x


Potrebujeme:

  • Príloha:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiakové cesto: Nastrúhame zemiaky, osolíme a koreníme. Pridáme cca 2 č l. majoránky, 2 vajíčka, cca 2 strúčiky cesnaku a cca 4- 5 PL hladkej múky a dobre to premiešame.

  • Krok 2.

    Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Teraz ho obalíme v hladkej múke a hneď na to ho obalíme aj do zemiakového cesta. Vyprážame na dobre rozpálenom oleji alebo na bravčovej masti.

  • Krok 3.

    Zemiaky (ako príloha) solené pokrájané na americké zemiaky, ja som pridal aj čerstvý tymian a dôkladne som ho premiešal s olivovým olejom.

  • Krok 4.

    Tie pečieme v rúre na 190 °C, cca 35 min... ale sem tam treba sledovať.

  • Krok 5.

    Pri podávaní na rezeň nastrúhame syr a podávame so smotanou, tú si vopred zmiešame s predtlačeným cesnakom podľa chuti.

Komentáre (1)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.