Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom

Hodnotenie (4.9/5)
9
Čas prípravy
55 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Je to klasika ale veľmi dobrá dobráŠtefan Halàsz
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
videní 366
30.12.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Bravčové karé (plátky)
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
4 KS Zemiaky
2 strúčik Cesnak (podľa chuti)
2 ČL Majoránka (podľa chuti)
2 KS Vajce
4-5 PL Múka hladká
  Bravčová masť (alebo olej)
200 g Tvrdý syr
1 kelímok Kyslá smotana
Príloha:
Množstvo Ingrediencia
4-5 KSAmerické zemiaky (podľa chuti)
 Tymián
 Olej olivový
Postup prípravy pre Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom
  1. 1

    Zemiakové cesto: Nastrúhame zemiaky, osolíme a koreníme. Pridáme cca 2 č l. majoránky, 2 vajíčka, cca 2 strúčiky cesnaku a cca 4- 5 PL hladkej múky a dobre to premiešame.

  2. 2

    Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Teraz ho obalíme v hladkej múke a hneď na to ho obalíme aj do zemiakového cesta. Vyprážame na dobre rozpálenom oleji alebo na bravčovej masti.

  3. 3

    Zemiaky (ako príloha) solené pokrájané na americké zemiaky, ja som pridal aj čerstvý tymian a dôkladne som ho premiešal s olivovým olejom.

  4. 4

    Tie pečieme v rúre na 190 °C, cca 35 min... ale sem tam treba sledovať.

  5. 5

    Pri podávaní na rezeň nastrúhame syr a podávame so smotanou, tú si vopred zmiešame s predtlačeným cesnakom podľa chuti.

Pridaj komentár

avatar
Peter Lauf | 02.01.2020 20:30:41
Výborne Peca :) musím to vyskúšať
profil
Štefan Halàsz
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pečený kapor na zemiakoch
Hovädzí guláš na rakúsky spôsob
Vyprážaná ryža s kuracím mäsom
Klasický ale výborný vyprážaný syr so zemiakmi
Domáci KINDER mliečny rez
Bravčové soté po temešvársky
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanou pečienkou
Švédske morčacie závitky s ryžou
Bravčová krkovička s cibuľou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf