Pštrosie vajce so zemiakovou kašou

Hodnotenie (4.9/5)
15
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
"Mamííí a to se ty "štrosí" vajíčka jedí i se skořápkou?", převaluje Kuba na talíři "pštrosáka" sem a tam a koulí přitom očima.Danula
videní 395
20.12.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Mleté mäso (mix hovädzieho a bravčového)
podľa chuti   Soľ
podľa chuti   Čierne korenie mleté
podľa chuti   Rasca mletá
1   Vajce
1 KS Rožok (starší, na kocky)
trocha   Mlieko
4 KS Vajce (na tvrdo, olúpané)
2 PL Múka hladká (podľa potreby)
Trojobal:
Množstvo Ingrediencia
1 KSVajce
2 PLMúka hladká
2 PLStrúhanka
na vyprážanie  Olej
Postup prípravy pre Pštrosie vajce so zemiakovou kašou
  1. 1

    Rožok zalejeme mliekom, necháme chvíľku nasať a potom vyžmýkať a prebytočné mlieko zlejeme.

  2. 2

    Mleté mäso okoreníme, pridáme namočený rožok a vajcia, dobre premiešame (najlepší nástroj nájdete na konci svojho ramena: D), rozdelíme na štyri časti a do každej zvlášť dôkladne zabalíme varené vajcia.

  3. 3

    Obalíme v múke, vajci a strúhanke a vyprážame vo vyššej vrstve oleja zvoľna zo všetkých strán, aby sa mäso prepieklo až k stredu.

  4. 4

    Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Paradajková polievka so syrom mozzarellou
Banánovo čučoriedkové toasty
Lahodný pudingový koláč s kyslou smotanou
Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky
Kuracie prsia plnené brokolicou a syrom
Gazdovské cestoviny s nivou
Tekvicový prívarok
Bolonské špagety
Zeleninové rizoto s kuracím mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf