Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Mleté mäso (mix hovädzieho a bravčového) |
podľa chuti   | Soľ |
podľa chuti   | Čierne korenie mleté |
podľa chuti   | Rasca mletá |
1   | Vajce |
1 KS | Rožok (starší, na kocky) |
trocha   | Mlieko |
4 KS | Vajce (na tvrdo, olúpané) |
2 PL | Múka hladká (podľa potreby) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Vajce |
2 PL | Múka hladká |
2 PL | Strúhanka |
na vyprážanie   | Olej |
Rožok zalejeme mliekom, necháme chvíľku nasať a potom vyžmýkať a prebytočné mlieko zlejeme.
Mleté mäso okoreníme, pridáme namočený rožok a vajcia, dobre premiešame (najlepší nástroj nájdete na konci svojho ramena: D), rozdelíme na štyri časti a do každej zvlášť dôkladne zabalíme varené vajcia.