Hovädzia roštenka na horčici s ryžou

Hodnotenie (4.9/5)
10
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 351
02.12.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1,5 Kg Hovädzia roštenka
1 KS Cibuľa (nadrobno)
  Múka hladká
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Horčica plnotučná
  Vývar (mäsový)
  Sardelová pasta
Postup prípravy pre Hovädzia roštenka na horčici s ryžou
  1. 1

    Mäso z oboch strán naklepať, osoliť a okoreniť, z jednej strany potrieť horčicou. Z oboch strán obaliť v hladkej múke a sprudka orestovať na panvici.

  2. 2

    Potom mäso naskladať do hrnca (ja som použila papiňák). Vo vzniknutom výpeku orestovať do hneda cibuľu a zarestovat asi 3 lyžice múky, všetko pridať do hrnca, zaliať vývarom tak, aby bolo mäso potopené, uzavrieť a dusiť domäkka. Ja som varila 30 minút (ak nevaríte v papiňáku tak varte 60min).

  3. 3

    Potom mäso vybrať, omáčku podľa potreby zahustiť (zápražka z vychladnutého vývaru a hladkej múky) a dochutiť čerstvo mletým korením a sardelovou pastou (opatrne, je veľmi slaná).

  4. 4

    Ako prílohu som zvolila jazmínovú ryžu. Dobrú chuť

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bravčové s kolienkami
Grilovaný hermelín s grilovanou zeleninou
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Hovädzie pliecko na horčici s ryžou
Pečený kapor na zemiakoch
Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky
Frankfurtská polievka s párkom
Segedínsky guľáš
Kuracie mexické soté s ryžou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf