Kuracie na hubách

Hodnotenie (4.9/5)
25
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2518
20.11.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Kuracie prsia (na prúžky)
1/2 KS Cibuľa (nadrobno)
1 KS Paprika červená (na prúžky)
2 strúčik Cesnak (na plátky)
kúsok   Pór (na prúžky)
1 plechovka Šampióny v konzerve (menšia, scedíme)
  Olej
  Soľ (podľa chuti)
  Grilovacie korenie (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Solamyl
  Sójová omáčka
Smajlíci:
Množstvo Ingrediencia
500 gZemiakové pyré
200 gDetská krupica
1 KSVajce
1 ČLSušený cesnak
trochu  Grilovacie korenie
 Soľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Kuracie na hubách
  1. 1

    Kuracie mäso premiešame v miske s grilovacím korením a neskôr so Solamylom. Dbáme, aby sa všetky kúsky mäsa rovnomerne obalili. Na panvici na troške oleja sprudka orestujeme papriku spoločne s cibuľou a cesnakom a zmes vysypeme do misky. Do panvice prilejeme olej, vsypeme mäso a sprudka ho orestujeme.

  2. 2

    Potom zastříkneme sójovou omáčkou, premiešame a zalejeme trochou vody. Pridáme scedené šampiňóny a orestovanou zeleninu, premiešame a necháme pod pokrievkou chvíľu prehriať. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  3. 3

    Smajlíci: Vymiešať hustejšie cesto (aby netieklo) a sáčkom s hladkou hubkou striekať na plech s papierom na pečenie kolieska, naolejovanou špilkou vytvoríme očičká a pusinku. Pečieme asi 30 minút na 180 stupňov.

  4. 4

    Ja asi po desiatich minútach (keď sa utvorí zvrchu chrastičky) potriem zľahka olejom.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia s olivami
Medovníky
Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi
Hovädzie znojemské mäso s ryžou
Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)
Koložvárska (Klužská) kapusta
Domáce kysnuté langoše
Pečený Zubáč na citróne a kôpri
Kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie