Kuracie na hubách

Hodnotenie (4.9/5)
23
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 719
20.11.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Kuracie prsia (na prúžky)
1/2 KS Cibuľa (nadrobno)
1 KS Paprika červená (na prúžky)
2 strúčik Cesnak (na plátky)
kúsok   Pór (na prúžky)
1 plechovka Šampióny v konzerve (menšia, scedíme)
  Olej
  Soľ (podľa chuti)
  Grilovacie korenie (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Solamyl
  Sójová omáčka
Smajlíci:
Množstvo Ingrediencia
500 gZemiakové pyré
200 gDetská krupica
1 KSVajce
1 ČLSušený cesnak
trochu  Grilovacie korenie
 Soľ (podľa chuti)
Postup prípravy pre Kuracie na hubách
  1. 1

    Kuracie mäso premiešame v miske s grilovacím korením a neskôr so Solamylom. Dbáme, aby sa všetky kúsky mäsa rovnomerne obalili. Na panvici na troške oleja sprudka orestujeme papriku spoločne s cibuľou a cesnakom a zmes vysypeme do misky. Do panvice prilejeme olej, vsypeme mäso a sprudka ho orestujeme.

  2. 2

    Potom zastříkneme sójovou omáčkou, premiešame a zalejeme trochou vody. Pridáme scedené šampiňóny a orestovanou zeleninu, premiešame a necháme pod pokrievkou chvíľu prehriať. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  3. 3

    Smajlíci: Vymiešať hustejšie cesto (aby netieklo) a sáčkom s hladkou hubkou striekať na plech s papierom na pečenie kolieska, naolejovanou špilkou vytvoríme očičká a pusinku. Pečieme asi 30 minút na 180 stupňov.

  4. 4

    Ja asi po desiatich minútach (keď sa utvorí zvrchu chrastičky) potriem zľahka olejom.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Táto cesnačka vás vylieči zo všetkého
Cisárske trhance inak
Zemiakový šalát s domácou majonézou
Frankfurtská polievka s párkom
Kuracie kari placky z cukety
Kokosový obaľovaný koláč
Morčacie na smotane
Domáca majonéza - delikátna | Vyprážaný syr s hranolkami
Pečené morčacie mäsko s pečenou zeleninou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf