Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 x plátok | Bravčové stehno (rezne) |
4 x plátok | Šunka (fajnová šunka / slaninka) |
3 PL | Olej |
1 KS | Vajce (na tvrdo) |
  | Kyslá uhorka |
  | Mrkva |
  | Horčica |
  | Cibuľa |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Korenie (podľa chuti) |
Mäsko si naklepeme, potrieme horčicou, posolíme a na každý rezeň položíme plátok šunky, alebo slaninky. Na to ukladáme štvrtku vajíčka, štvrtku uhorky a štvrtku mrkvy. Potom pevne zvynieme. Môžme spevniť špáradlom, alebo niťou.
Takto upravené roládky opečieme zo všetkých strán na oleji. Vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme na drobno nakrájanú cibuľku a restujeme do sklovita. Potom vrátime roládky späť, podlejeme vodou, asi do polovice rolád a zakryté dusíme do zmäknutia mäska. Podľa potreby podlievame.