Pečené morčacie mäsko s pečenou zeleninou

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 150 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Iveta Lapinová
Pozor Súťaž!
Súťaž o pobyt pre 2 osoby - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4.5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Jeseň je obdobie voňavých, pečených operencov, spolu s loksami a rôznou zeleninou sa nedajú opomenúť a každý človek aspoň raz za čas s radosťou zhreší pri takto naplnenom tanieri.... Veď prichádza sychravé a studené počasie, treba sa trochu zohriať aj z vnútra


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäsko si pripravíme deň vopred. Dobre ho umyjeme a vložíme do nádoby, v ktorej ho budeme ďalší deň piecť. Mäso potrieme mliekom a osolíme podľa vlastnej chuti. Mäsko trochu pomasirujeme, a uložíme do nádoby, ktorú prikryjeme. Dáme do chladničky.

  • Krok 2.

    Druhý deň mäsko ešte trošku pomasirujeme, pridáme rascu, na štvrtky nakrájanú šalotku, mierne podlejeme vodou a dáme piecť. Mäso pečieme na 170 stupňov a v odkrytej nádobe asi 1 hodinu. Potom mäso otočíme a pečieme 45 minút. Potom znovu otočíme, kožou nahor, pridáme na teplote, aspoň na 200 stupňov a pečieme do zlata.

  • Krok 3.

    Tekvicu nakrájame na mesiačiky, stred vydlabeme. Cukinu, alebo koreňovú zeleninu krájame na hranolky. Zeleninu môžme pridať k pečenému mäsu, stačí až pri zapekaní mäska, alebo ju jemne osolíme a orestujeme ju na panvici, s trochou olivového oleja.

  • Krok 4.

    Náročný stravnici môžu pridať samozrejme zemiakové prílohy.... Hranolky, opekané zemiaky, či lokše. Jedlo môžme zároveň doplniť rôznymi šalátmi z čerstvej zeleniny, ja som pridala šalátik z červenej repy

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.