Pečené morčacie mäsko s pečenou zeleninou

Hodnotenie (4.5/5)
2
Čas prípravy
150 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jeseň je obdobie voňavých, pečených operencov, spolu s loksami a rôznou zeleninou sa nedajú opomenúť a každý človek aspoň raz za čas s radosťou zhreší pri takto naplnenom tanieri.... Veď prichádza sychravé a studené počasie, treba sa trochu zohriať aj z vnútraIveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 893
04.11.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Morčacie stehno
2 KS Morčacie krídla
  Tekvica maslová (alebo hokaido)
1 KS Cuketa (malá, pripadne pár kúskov koreňovej zeleniny)
4 KS Cibuľa šalotka
2 strúčik Cesnak
  Soľ
  Rasca
  Korenie
  Mlieko
Postup prípravy pre Pečené morčacie mäsko s pečenou zeleninou
  1. 1

    Mäsko si pripravíme deň vopred. Dobre ho umyjeme a vložíme do nádoby, v ktorej ho budeme ďalší deň piecť. Mäso potrieme mliekom a osolíme podľa vlastnej chuti. Mäsko trochu pomasirujeme, a uložíme do nádoby, ktorú prikryjeme. Dáme do chladničky.

  2. 2

    Druhý deň mäsko ešte trošku pomasirujeme, pridáme rascu, na štvrtky nakrájanú šalotku, mierne podlejeme vodou a dáme piecť. Mäso pečieme na 170 stupňov a v odkrytej nádobe asi 1 hodinu. Potom mäso otočíme a pečieme 45 minút. Potom znovu otočíme, kožou nahor, pridáme na teplote, aspoň na 200 stupňov a pečieme do zlata.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Losos bylinkovou omáčkou
Falošný medovník z LOTUS sušienok
Krehké tyčinky z jogurtového cesta
Čevabčiči
Kuracie na hubách
Znojemská hovädzia pečienka
Vyprážaná ryža s kuracím mäsom
Letný ľahký šalát, vhodný na obed i na večeru
Banán v čokoláde
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf