listok
Iveta Lapínová

Porcií 8
Minút 80
Náročnosť Nízka

(4.83 / 5)
Videné: 3 144 x
Pikantný segedínsky guláš

Komentár kuchára

Segedoš, bez smotany a múky, presne taký, ako ho robievala moja stará mama :)


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso pokrájame na kocky. Pokrájanú cibuľu restujeme vo väčšom hrnci na masti do sklovita. Pridáme mäso, soľ, korenie, mletú červenú papriku, štipku rasce.

  • Krok 2.

    Restujeme pár minút, stíšime oheň, zakryjeme a dusíme. Mäsko pustí vlastnú šťavu, ale treba dávať pozor a podľa potreby polievať vodou. Keď mäsko zmäkne, pridáme vyžmýkanú kyslú kapustu.

  • Krok 3.

    Podľa hustoty guláša pridáme vodu /alebo nie/. V tejto chvíli pridáme aj na drobno nasekané chilli papričky. Varíme ešte asi 10-15 minút, nakoniec pridáme polievkovú lyzizu paradajkového pretlaku a necháme to prevriet.

  • Krok 4.

    Gulášik podávame s parenou knedľou, alebo s chlebom.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept