Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
600 g | Bravčové pliecko |
2 PL | Bravčová masť |
2 KS | Cibuľa |
500 g | Kapusta kyslá |
1 PL | Paradajkový pretlak |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Červená paprika sladká (podľa chuti) |
1 štipka | Rasca |
2 KS | Čili paprika (bez jadierok, odvážny môžu použiť aj jadierka ) |
Mäso pokrájame na kocky. Pokrájanú cibuľu restujeme vo väčšom hrnci na masti do sklovita. Pridáme mäso, soľ, korenie, mletú červenú papriku, štipku rasce.
Restujeme pár minút, stíšime oheň, zakryjeme a dusíme. Mäsko pustí vlastnú šťavu, ale treba dávať pozor a podľa potreby polievať vodou. Keď mäsko zmäkne, pridáme vyžmýkanú kyslú kapustu.