Bravčová panenka, šampiňónová omáčka a zemiakové pyré

Hodnotenie (4.9/5)
7
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1233
03.11.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Bravčová panenka
3 strúčik Cesnak
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
  Olej olivový
  Tymián
  Bazalka
  Maslo
Šampiňónová omáčka:
Množstvo Ingrediencia
200 gŠampiňóny
30 gMaslo
2 PLMúka hladká
1 KSCibuľa
1 ČLSoľ
1 štipkaČierne korenie mleté
 Sójová omáčka
Zemiakové pyré:
Množstvo Ingrediencia
1 KgZemiaky
200 mlMlieko
50 gMaslo
 Soľ
Postup prípravy pre Bravčová panenka, šampiňónová omáčka a zemiakové pyré
  1. 1

    Bravčovú panenku odblaníme a necháme v celku aby si zachovala prirodzenú šťavnatosť. Z každej strany ju osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, potrieme pretlačeným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme asi hodinku postáť pri izbovej teplote. Rozohrejeme si rúru na 200°C. Opečieme panenku na rozpálenej panvici z každej strany asi pol minúty, len aby sa zatiahla a udržala si šťavnatosť. Na opečené mäsko uložíme pár plátkov masla a posypeme tymianom a bazalkou (najlepšie čerstvé ale ak nemáme použijeme sušené). S panvicou vložíme do vyhriatej rúry a pečieme iba 8 - 10 minút. Rúru neotvárame počas pečenia. Hotové mäsko preložíme na drevenú dosku a necháme ho oddýchnuť 5 minút. Panenka bude chutná a stále šťavnatá.

  2. 2

    Vo výpeku z mäska si oprážime cibuľku, poprášime 1PL hladkej múky a oprážime. Zalejeme vodou, necháme prevariť, osolíme okoreníme. Medzi tým si nakrájame šampiňóny a opražíme na masle. Hotové vylejeme do omáčky, ktorú si podľa potreby ešte zahustíme vodou s múkou. Dochutíme sójovou omáčkou a korením, dobre prevaríme a odstavíme.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Ryžové rezance s avokádovo-bazalkovým pestrom
Miliónova polievka od starkej
Strieborný losos a Batatové pyré
Torta na promócie
Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
Nepečené jahodové rezy
Ryžový nákyp
Lahodný pudingový koláč s kyslou smotanou
Bravčové s kolienkami
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie