Bravčová panenka, šampiňónová omáčka a zemiakové pyré

slide
(4.88 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

  • Šampiňónová omáčka:

  • Zemiakové pyré:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bravčovú panenku odblaníme a necháme v celku aby si zachovala prirodzenú šťavnatosť. Z každej strany ju osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, potrieme pretlačeným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme asi hodinku postáť pri izbovej teplote. Rozohrejeme si rúru na 200°C. Opečieme panenku na rozpálenej panvici z každej strany asi pol minúty, len aby sa zatiahla a udržala si šťavnatosť. Na opečené mäsko uložíme pár plátkov masla a posypeme tymianom a bazalkou (najlepšie čerstvé ale ak nemáme použijeme sušené). S panvicou vložíme do vyhriatej rúry a pečieme iba 8 - 10 minút. Rúru neotvárame počas pečenia. Hotové mäsko preložíme na drevenú dosku a necháme ho oddýchnuť 5 minút. Panenka bude chutná a stále šťavnatá.

  • Krok 2.

    Vo výpeku z mäska si oprážime cibuľku, poprášime 1PL hladkej múky a oprážime. Zalejeme vodou, necháme prevariť, osolíme okoreníme. Medzi tým si nakrájame šampiňóny a opražíme na masle. Hotové vylejeme do omáčky, ktorú si podľa potreby ešte zahustíme vodou s múkou. Dochutíme sójovou omáčkou a korením, dobre prevaríme a odstavíme.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.