Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
400 g | Mleté mäso (hov-barv. mix) |
1 KS | Vajce |
1 PL | Olej |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Sušený cesnak (podľa chuti) |
  | Petržlenová vňať (nasekaná nadrobno) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Cibuľa (nadrobno) |
4 strúčik | Cesnak (nadrobno) |
1 KS | Cuketa (stredne veľká, nahrubo nastrúhať aj so šupkou) |
  | Olej |
1 plechovka | Paradajkový pretlak |
1 plechovka | Lúpané paradajky |
2 PL | Cukor kryštálový |
1 PL | Červená paprika sladká (ja dala zaúdenú) |
1 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Múka hladká |
  | Papriková pasta (pikantná(Harissa, Saba a pod.)) |
Guličky: Zo zmesi uhnetieme vlhkými rukami malé guľôčky, ktoré zvoľna varíme v mierne osolenej vode asi 15 minút. Potom scedíme, vývar nevylievame, použijeme ho na omáčku.
Omáčka:Vo veľkom kastróle na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak, cuketu a mletú papriku a zľahka zarestujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak a paradajky, vsypeme cukor a zalejeme asi 250ml vývaru z mäsových guliek.