Mäsové guľky s cestovinou

Hodnotenie (4.9/5)
8
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2307
28.10.2019
Guličky:
Množstvo Ingrediencia
400 g Mleté mäso (hov-barv. mix)
1 KS Vajce
1 PL Olej
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Sušený cesnak (podľa chuti)
  Petržlenová vňať (nasekaná nadrobno)
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 KSCibuľa (nadrobno)
4 strúčikCesnak (nadrobno)
1 KSCuketa (stredne veľká, nahrubo nastrúhať aj so šupkou)
 Olej
1 plechovkaParadajkový pretlak
1 plechovkaLúpané paradajky
2 PLCukor kryštálový
1 PLČervená paprika sladká (ja dala zaúdenú)
1 ČLČierne korenie mleté (podľa chuti)
 Soľ (podľa chuti)
 Múka hladká
 Papriková pasta (pikantná(Harissa, Saba a pod.))
Postup prípravy pre Mäsové guľky s cestovinou
  1. 1

    Guličky: Zo zmesi uhnetieme vlhkými rukami malé guľôčky, ktoré zvoľna varíme v mierne osolenej vode asi 15 minút. Potom scedíme, vývar nevylievame, použijeme ho na omáčku.

  2. 2

    Omáčka:Vo veľkom kastróle na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak, cuketu a mletú papriku a zľahka zarestujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak a paradajky, vsypeme cukor a zalejeme asi 250ml vývaru z mäsových guliek.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pečená krkovička, kapusta a knedľa
Jednoduchý jahodový koláč
Lahodná roláda Deň a Noc
Šampiňónová dubáková krémová polievka
Katov meč - Bravčové na zemiakoch
Kuracie prsia s broskyňou
Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky
Kuracie prsia (soté) s hráškom, kukuricou a ryžou
Kapustnica
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie